Soppatorsk mot Almtuna

Blev ännu en förlust på fredagen mot ett piggare Almtuna. Bois öppnade matchen bra och tog ledningen med både ett och två mål innan perioden var slut. Var väldigt nära att även trean kom i slutet på perioden, och i efterhand var nog det som var avgörandet i matchen.

I andra fick Bois spelare kollektiv soppatorsk och det hände inte mycket framåt, men tack vare vilja så stod det "bara" 3-3 inför tredje. En tredjeperiod som boisen försökte och försökte, men det fanns ingen kraft kvar så Almtunas 4-3 i mitten på sista ronden var inte så överraskande. Tyngsta förlusten jag varit och sett på väldigt väldigt länge! Led verkligen med spelarna... Vet precis hur det känns när huvudet vill, men kroppen är helt slut.

Vill dela ut lite ris åt vissa "supportrar" på läktaren i fredags oxå.. Många runt där jag stod skrek att bois skulle vakna och att dom var så jävla kassa. Tänk lite innan tack!! Vet ni hur hårt spelschema bois haft det senaste!? Om man jämför med Almtuna som haft viloperioder mellan matcherna.. Bois har MAX haft två lediga dagar mellan matcherna. Inte så konstigt att det blir såhär då!

Det viktigaste i fredags var att man såg på gubbarna hur mycket dom ville vinna matchen, men som sagt, kroppen ville inte. Bara att hoppas att lite vila gör susen nu!

GO BOIS!


hemmaplan!

Visst är bois kända för att vara bra på hemmaplan, men i år har det gått lite stolpe ut istället för in. Här är alla bois hemmamatcher denna säsongen och lite kommentarer. 

Bois - Sundsvall 1-2 ... Denna match kunde gått hursomhelst, bois förlorade pga premiärnerverna
Bois - Bofors 2-0 ... Stabil seger
Bois - Nybro 2-1 .... Ännu en seger och vi trodde att Bois skulle fortsätta såhär
Bois - Malmö 5-6 str .... En retlig strafförlust, men bois var ändå grymma denna kvällen
Bois - Oskarshamn 0-6 ... Plattmatch, ingenting stämde! 
Bois - Västerås 2-4 .... Bois stod upp bra mot ett topptippat VIK 
Bois - Björklvöven 6-5 str. .... Här skulle Bois haft tre poäng, men fick iaf två till slut 
Bois - Troja 2-5 ... Individuella misstag avgjorde... tyvärr åt fel håll
Bois - Huddinge 3-2 fl. ... Huddinge kämpade stenhårt, två poäng var godkänt 
Bois - AIK 1-4 .... 0-0 inför tredje, kunde varit omvänt resultat om Bois gjort första målet

Endast två trepoängare såhär långt... men jag tycker ändå att bara en av dessa matcher har bois varit chanslösa... 0-6 mot Oskarshamn tänker jag på. Men med lite flyt kunde vi haft 3 p mot Sundsvall, 3 p mot Malmö, 3 p mot Björklöven och 3 mot Huddinge. Det hade inneburit 7 poäng extra! Men såhär är det ju för alla lag, vissa dagar har man flyt och vissa inte. 

Oj vad jag får äta upp allt... =(

Jag trodde verkligen stenhårt på boisseger igår, men ack så fel jag hade =/ Känns nästan lite pinsamt nu idag när jag var så säker igår. Men jag får känna mig skamsen och hoppas inte något Nybro-fan har läst här på bloggen.. har dom internet i Smålandsskogarna förresten!? =) Men vad ska man säga mer om matchen!? är väl ingen idé att gräva något mer i det här... bara att sammanfatta med att det var en skitmatch, det kan vi väl slå fast en gång för alla! 

Nu blickar vi framåt och ser i kalendern att Almtuna kommer på besök. Uppsalalaget har blandat och gett denna säsongen, men jag tycker dom har överraskat positivt, eller negativt om man ser till bois chanser att vinna imorgon. Allt är ju beroende på hur man ser det om ni förstår hur jag menar =)
Vet inte vad jag ska tro om morgondagens match, jag är som ni kanske förstår lite kluven efter senaste tidens matcher... men jag går efter hjärtat och säger att Bois vinner detta pga ett härligt stöd från hemmapubliken. 

Och nu vågar man inte titta i tabellen längre för att inse hur viktiga alla matcher är. Kommer bli nervöst imorgon, men på ett sätt är det ju dom matcherna man vill se, där lagen kämpar till sista svettdroppen! Så släpp sargen och kom in i matchen nu Bois så grejar vi det här!! 



huddinge tar poäng...

allt går mot bois idag!! Nu tar Huddinge minst en poäng mot AIK (!) Det är övertid där just nu, heja AIK!! 

SIK ligger under mot Kungälv iaf... Alltid något positivt i all förödelse...! Nu snackar vi division 1, det är divisonen under allsvenskan för er som inte visste ;)

Huddinge tog bonuspoängen! så var denna dagen fullbordad! jaja... nu tar vi Almtuna på fredag, ännu en måstematch! blir tyvärr FÖR många såna nu. 

alla till katrinhallen på fredag !! see u! 

vad händer??

6-1 till Nybro i början på tredje perioden... vad är det som händer!? Det som irriterar mig är att detta är en så extremt vikitg match och Bois får då storstryk... en annan sak som gör mig irriterad är att de gamla SIK-spelarna Andreas Dahlberg och Jarno Honkonen står bakom utklassningen. 

Fan!! det som kändes så bra i söndags känns inte så bra längre.. jaja... får se vad slutresultetet blir, men detta kommer inte bli några poäng till Mariestad, tungt värre!! 

så här ska Bois INTE göra ikväll



"Top ten bloopers" Även de bästa kan göra misstag, watch this!

topp 3

Topp 3 i Nybro

181Kimby, Robert     CE1910616
236Ågren, Jonny     RW208 4 12
310Honkonen, JarnoLW2001111

Topp 3 i Bois

110Zettergren, MikaelRW2112921
229Johansson, RonnyCE2141317
326Nettelbladt, JoakimLD2131316


Ser bra ut när man tittar på statistiken! Även om Bois spelat en match mer än Nybro, ska noteras. 

Nybro - ni får det inte lätt ikväll

match ikväll igen.. härligt med matcher var och varannan dag nuförtiden =) Och extra härligt idag när Boisen gjorde en sån grym match i söndags. Med första bortasegern bärgad, så kommer Bois med stärkt självförtroende till dagens match som för övrigt är en väldigt viktig match för båda lagen, eftersom båda lagen står på 17 poäng. Tror dock Mariestad kommer äga spelet och kommer fortsätta på inslagen väg ikväll. Kommer inte bli förvånad om bois springer iväg på resultattavlan! Så Nybro - Se upp ikväll, kommer bli fart och fläkt i ladan, vad den nu heter =)

Jag kommer iaf satsa en slant på boisseger ikväll, känns som väl investerade pengar! Om jag får fel får jag väl äta upp den kommentaren, men men, det bjuder jag på iaf! 

2,85 i odds på boisseger på svenskaspel
3,20 på betsson
3,15 på expekt
3,10 på bet24
3,20 på nordicbet

GO BOIS !! 

bloggen - era tankar!?

Jag skrev första inlägget den 11 Oktober, tiden går fort, har snart skrivit här i två månader. Tycker det är skoj att skriva om det lag jag håller på överlägset mest i sportvärlden. Och jag hoppas ni tycker det finns endel läsvärt iaf. Ska försöka förbättra och utveckla sidan, men jag hinner inte heller lägga alltför mycket tid på bloggen. Så hoppas ni har förstående för att jag inte skriver så mycket ibland. 

Men nu undrar jag lite vad ni tycker om bloggen och dess innehåll?? Vad saknar ni? Era åsikter helt enkelt?

Är tacksam för många kreativa svar =) 

o tack för uppmärksamheten, även fast detta inlägget inte innehöll hockey =) 

Allt slit lönade sig - till slut

Som jag skrev för ett tag sedan - "förr eller senare skräller Bois frågan är bara när?". Igår hände det, och bois har verkligen jobbat sig till denna segern. Varenda match har laget kämpat och slitit, men målen har inte kommit och poängen har uteblivit. Att boisen nu fick tre "lätta" poäng för en gång skull kan betyda hur mycket som helst. Innan matchen hade inte laget tagit en trepoängare på hur länge som helst. Men att den nu kom mot ett topplag som Mora på bortais kan betyda skillnaden mellan seger och förlust i kommande matcher. Och det viktigaste av allt - självförtroendet är högre nu än någonsin. Först en riktig bra insats mot AIK och sen en grym seger mot Mora! Detta gör att Bois garanterat blir att räkna med i framtiden. Tror, eller vet rättare sagt att denna motgång bois nu haft på framförallt bortais är något laget kan ta med sig in senare i serien om dom hamnar i samma läge. Och eftersom dom redan varit i den situationen så kommer dom garanterat kunna hantera läget på ett bättre sätt. 

Så sammanfattningsvis, motgångar behöver inte alltid bara vara negativt. Man lär ju sig av sina misstag som man brukar säga ;) 

Måste passa på att tacka alla i Bois för underhållningen igår framför datorn, var härligt att se sitt favoritlag sätta dit Mora. Grymt jobb av alla! 



Matchens lirare


Slut: 6-3, matchens lirare: Per Åkerström, grym idag ! 

Nu måste jag käka... =) njut av segern nu... ska jag göra... bye bye! 

en leende appelgren



en minut kvar av matchen... ser vi ett leende!? =) 

3-6

hinner knappt skriva här ju ... =) Mora reducerar igen, 3-6, men det återstår bara 8 minuter av matchen. Detta SKA vara lugnt.. men deklart om 4an kommer går nog pulsen upp lite =) 

Där satt spiken, Johnsson!!!


6-2 till Bois!! Tre poäng är bärgade!!  SÅ STORT DETTA ! Vem trodde det här!? inte jag, även om jag har skyhöga tankar om Bois ibland hehe

klockan tickar! =)


2+2 min på Juha Alén strax efter detta läge för Mora, där buren var ur sitt läge =) Allt går Bois väg nu ! 

1417 personer i Mora

...  inte konstigt att det ekar lite tomt i hallen! lite skillnad från förra säsongen i Elitserien...

Slagskott och mål från Ronny! =)

Direkt efter reduceringen gör Ronny 5-2 genom ett härligt slagskott. Ganska billigt av målisen, men när Ronny laddar bössan så =) Var det spiken i kistan tro!? PP för Bois nu oxå =) Gött gött!! 

2-4 i upptakten av tredje =/

Mora gör 2-4 genom ett dragskott utifrån, Åkerström var förmodligen skymd, såg billigt ut annars. Kan inte klockan gå lite snabbare!? =/ 

27-13 i skott, 1-4 i matchen, hur!?

Det stora skottövertaget för Mora beror på alla deras Powerplay som de naturligtvis borde utnyttjat mycket bättre. Men Bois spelar sådär smart som dom kan göra ibland och krymper ytorna för Mora så de får aldrig de där riktigt farliga lägena. 

Och en annan skillnad mellan lagen idag är att Bois går stenhårt framåt när de väl bestämmer sig, vilket Mora inte gör. Mora krånglar till det och hamnar i sarghörnen där Boisen vinner närkramperna. Så är läget inför tredje som börjar nu... Håll i hatten! 

Stabilt var ordet!

Andra perioden är slut och Bois leder med hela 4-1 på bortaplan! Trodde faktiskt att Bois skulle kunna pressa Mora, men inte såhär mycket =) Men ska sägas att Mora har nog underskattat Mariestads förmåga lite. Syns verkligen vilka som vill vinna den här matchen. En period kvar och nu gäller det bara att säkra hemåt i första hand så är detta klart! ! 

GO BOIS ! 

Persson gör 4-1

Efter hård press från Mora, Kung Åke storspelar för övrigt,  får Bois äntligen ett skitmål framåt, Persson trycker bokstavligen in pucken! Så skönt! 3-2 hade varit tungt! GO BOIS!  

Mora reducerar



Mora gör 1-3... ett riktigt skitmål som studsar på Åkes rygg och in i mål (kolla bilden) 

3-0 ... Timeout Mora =)

Medin lirkar in 3-0 i numerärt underläge !! Underbart gött detta !! Finns inget lag i allsvenkan som är så värda detta! Bara att hålla undan detta nu så åker vi hem med tre underbara poäng. 

Publiken i Mora buar ut hemmalaget... Dom är inte bra, men Bois är riktigt vassa idag oxå! =) 

2-0!! Mr Johnsson himself

Direkt i andra perioden gör Bois 2-0, ett rappt skott från Johnsson och tvåan sitter !! =) Detta tappar vi inte gubbar! 

Pausvila... ser bra ut!


0-1 till Bois... på bortais!? KOM IGEN NU BOIS!! Vi tappar inte detta igen...!! Blir grymt spännande detta! 

1-0 i Bois första PP =)

Första perioden spelad i Mora och Bois har tagit ledningen genom Zettergren på Bois enda Powerplay. Ett grymt pass från Johnsson från egen blå till en fri Zettergren som sätter den distinkt i krysset!! 

Mora har för övrigt haft tre powerplay utan att få till någon riktig bra målchans. Bois spelar riktigt tight i boxen och Mora har bekymmer att få rena lägen framför "Åke". Tycker Bois har stått upp riktigt bra och försöker verkligen spela och krigar för varje millimeter på isen. Så det känns lovande! =) 

PS. Ser på matchen på S24, är alltså inte på plats =) 

Uppdaterar här så fort det händer något för er som inte följer matchen på S24. 

Retlig förlust mot AIK

Jag testade en ny taktik igår för att hålla mig uppdaterad om vad det stod i matchen. Att inte kolla alls! Och det funkade ju riktigt hyfsat fram till mitten av andra då jag inte kunde hålla mig längre. Det stod 0-0 länge, länge och jag riktigt såg hur puckarna ven kring AIK-målvakten och att AIK kom fort upp i banan med jobbiga kontringar. Stämde det bra? ni som var där och såg dramat. Kanske skulle försökt att inte kolla resultatet på hela matchen =) tror inte det blivit annorlunda men... 

Jaa.. men något kan man ju ta med sig från förluster som denna iaf. Bois var ju faktiskt med i allra högsta grad i två perioder, och enligt hemsidan så var Bois tom bättre och hade bud på många mål. Men det är ju just det där med målskyttet på vissa spelare. Man får inte så många gratislägen i allsvenskan, därför måste pucken in när lägena dyker upp. Jag vet, jag vet, lätt för mig och sitta här och säga! Jag skulle heller inte satt pucken i mål, om jag inte snubblat och fintat bort målvakten vill säga =) Ne, men grejen är ju att det finns inte några marginaler längre. OM Bois legat högre upp i tabellen skulle jag inte varit lika bekymrad om dom inte fått in pucken på ett tag. Men nu ligger vi bara en futtig poäng före jumbon Huddinge!! Då gäller det att leverara som det så fint heter! Någon hört om "Foppa" är sugen på comeback förresten!? "Sudden" är klubblös! Renberg då!? Skämtosido ... det är tufft nu! Men Bois ger aldrig upp, så nu tar vi Mora på söndag istället ... OK!? 

Appelgren om matchen

AIK:s tränare Roger Melin om matchen

Mora - Mariestad på nätet!

På söndag spelar Mariestad borta mot Mora och då sänder S24 matchen live på nätet. Bara att logga in och titta. Kostar en slant oxå. Men det kan det ju vara värt elle? Jag ska iaf titta på den.

Här är en fin liten länk för er som missat S24


"Zätas" kusin kommer på besök

Idag kommer "Zätas" kusin till Katrinhallen. Fredric Korduner är namnet och spelar för AIK. Han tycker det är kul att det gått bra för Zettergren i Bois, men nu tycker han att det ska vara stopp på det, skämtsamt menat.

Hela intervjun kan du läsa på AIK:s hemsida 


Vi ser framåt...

AIK hemma, vad ska man säga om den matchen då? Inte världens lättaste om man säger så. Särskilt när AIK gått som tåget den senaste tiden. 2-0, 5-3, 1-2, 7-1, 4-1, 4-0. Det är stockholmarnas resultat de sex senaste matcherna. 23-7 blir det i målskillnad (!) Är ju inte så att man kan räkna med att Bois ska få några poäng direkt, men som tur har vi ju hemmaplan. Kanske kan skrämma dom lite iaf =) 

Jaja... blir inte lätt, men om Johnsson och Ronny kommer igång med målskyttet för en gång skull kan det ju faktiskt bli tre pinnar, hoppet är det sista som överger människan ;) 

Bye bye 

Persson tillbaka =)

Leksingen Persson var tillbaka i Boisdräkten i gårdagens match. Känns skönt att han fick komma tillbaka. Tycker han har tillfört laget mycket så han är varmt välkommen tillbaka! Hoppas segrarna kommer nu snart oxå bara! 

Ännu en bortaförlust!

1-0 blev till 1-3 och så var den saken klar. "en hedersam förlust" som det står på hemsidan idag. Men grejen är ju att hedersamma förluster räknas inte i idrottens värld. Möjligen i schack eller curling, men så är det ju inga idrotter heller! 

Bois största problem är att för få kan göra mål i dagsläget. Enda som kan göra mål är Zettergren. Och det finns inte ett lag som bara kan leva på en spelare, för då är det inget lag, då är det en enmansshow. Johnsson som inledde hyfsat med målskyttet har svalnat helt! Ronny som brukar peta in några då och då har bara mäktat med 3 mål på 19 matcher. Det är verkligen upp till bevis för Johnsson, Ronny, Torstensson mfl från och med nu. Om inte övriga spelare börjar producera kommer det inte bli någon bortaseger! Och framförallt inget nytt kontrakt i allsvenskan!

Låter arg nu, det är jag inte, bara lite besviken eftersom jag vet hur bra gubbarna kan vara när dom spelar som ett lag och spelar för varandra. Då gör inte bara Zettergren mål, då kan vem som helst hänga dit den.

Men jag ger mig inte så lätt! Finns många matcher kvar att jobba sig in i kostymen än, men för varje förlorad match så blir det bara tuffare och tuffare. 

omvänt läge =/

Bofors lyckades få in två puckar i andra och har nu vänt på steken ... riktigt, riktigt tungt! ! Men Bois är oftast starkast i tredje och kan nog vända på detta igen... hoppas verkligen det sker!

Här är bois periodstatistik inför denna match förresten

1:a perioden: 7 - 23    -16
2:a perioden: 15 - 28   -13
3:e perioden: 14 - 25    -11

OBS: Övertidsperidoderna är inte medräknade. Därför det inte stämmer med tabellen.

Utropstecknet är väl framförallt att Bois bara gjort 7 mål på 18 matcher i första perioden innan denna.

1-0 och 9-4

Härlig start på matchen!! Boisen leder med 1-0 och vann skotten med 9-4 efter en spelad period. Skönt att gubbarna får lite vind i seglen i början på matchen för en gång skull =)

Blir spännande detta!

1-0 Mikael Zettergren (Johnsson, R Johansson)

Utv min: 4-4

Inför Bofors borta

Match imorgon igen.. riktigt tight med matchande nu. Men Bois är ju väl förberedda så det ska inte vara nåt problem. Denna matchen är en såndär match som kan gå hursomhelst känns det som, jag vågar inte tippa nåt iaf.
Bofors har gått starkt den senaste tiden och har väl bevisat att dom är bättre än vad det verkade som i början på säsongen. Lagen möttes tidigare på säsongen och då vann Bois med 2-0, en av bois få trepoängare. 

Lite stats inför matchen. 

Bofors har tagit 14 poäng (av 19) på hemmais.
Bäste poängplockare: Patrik Lundh 15 poäng (4+11)
Mest effektiva spelare (mål/skott): Magnus Svensson 33 %
Målvaktsprocent: Micael Andersson 90,16 %, Fredrik Eriksson 87,15 %
Powerplay-%: 11,21
Boxplay-%: 76,85
Publiksnitt: 1413

Bois har tagit 3 poäng (av 14) på bortais.
Bäste poängplockare: Mikael Zettergren 17 poäng (10+7)
Mest effektiva spelare (mål/skott): Cristoffer Ekholm 18 %
Målvaktsprocent: Per Åkerström 88,6 %
Powerplay-%: 13,86
Boxplay-%: 82,00

Hoppas ni blev något klokare av all stat nu då =)

See U!


Tabellen och kommentarer!

RkTeamGPWTLGF:GATPOTWOTLPSWPSL
1 Leksands IF 18 13 1 4 89 : 37 41 0 0 1 0
2 IF Malmö Redhawks 20 10 6 4 72 : 43 40 0 1 4 1
3 Växjö Lakers HC 18 11 4 3 65 : 45 40 1 1 2 0
4 A I K IF 18 12 0 6 49 : 33 36 0 0 0 0
5 VIK Västerås HK 19 10 2 7 70 : 59 33 1 0 0 1
6 IF Sundsvall Hockey 18 8 5 5 54 : 58 32 2 1 1 1
7 IF Troja/Ljungby 18 10 1 7 58 : 60 31 0 1 0 0
8 Mora IK 17 9 2 6 62 : 43 30 0 0 1 1
9 Almtuna IS 18 8 2 8 44 : 41 26 0 2 0 0
10 IF Björklöven 18 6 5 7 38 : 43 26 1 1 2 1
11 IK Oskarshamn 17 7 1 9 53 : 62 22 0 1 0 0
12 Bofors IK 18 5 2 11 43 : 64 19 1 0 1 0
13 Borås HC 18 4 3 11 49 : 68 17 1 0 1 1
14 Nybro Vikings IF 17 2 7 8 45 : 64 15 1 1 1 4
15 Mariestad BoIS HC 18 2 5 11 40 : 77 14 2 0 1 2
16 Huddinge IK 18 2 4 12 45 : 79 10 0 1 0 3


Allsvenskan har börjat tagit sin form och endel lag har överraskat positivt och andra negativt. Jag tänkte tycka lite om hur lagen skött sig hittils beroende på tabellplacering och spelartrupp.


Heta!

Leksand (Ligger etta)
Växjö (Starka i år)
AIK (Vinner mer och mer)
Sundsvall (Överraskat positivt)
Troja/Ljungby (Stark nykomling)
Almtuna (Bottentippad innan serien startade)

Ljumna

Malmö (Kan bättre)
Västerås (Blandar och ger)
Oskarshamn (Ojämna)
Bofors (Starkare nu mot slutet)
Mariestad (Kan inte ha högre krav på en nykomling)

Kalla

Mora (Elitserien förra året, märks ej)
Björklöven (Toppenlag? Vart då?)
Nybro (Rutinerat lag, borde vara med högre upp)
Borås (Kvalplats förra året, får kriga för att hänga kvar)
Huddinge (Sist och bara 10 poäng)


Bild-xtra med "zäta" och Johnsson



Zäta och Johnsson i matchen mot Huddinge

Malmö Redhawks - Mariestad Bois 5-2

Förlust med 2-5 i Malmö mot ett stjärnspäckat Malmö. Måste vara godkänt ändå. Som jag sagt förut, är inte matcher mot topplagen Bois ska hämta poäng. Det är mot lag som Huddinge, Bofors, Nybro som Bois ska ta poängen för att hänga kvar.

Matcher som denna mot Malmö borta är dock grymt viktigt i ett annat hänseende. Det stavas E-R-F-A-R-E-N-H-E-T från STORA matcher mot STORA lag i STORA arenor. Något som är ovärderligt för ett lag som Bois! !

Nå, matchen då! Jaa.. Bois var ju faktiskt uppe och sniffade på poängen i Malmö. 3-0 blev snabbt till 3-2 och matchen levde i allra högsta grad. Om ytterligare en puck studsat in hade det kunnat sluta hursomhelst. Men nu blev det ingen skräll - denna gången! Men var så säker, Bois kommer skrälla till ordentligt innan säsongen är över. AIK hemma kanske!? Leksand hemma!? Troja lyckades, varför inte Bois? Blir i vilket fall jäääävligt spännande både mot AIK och LIF.

Måndag idag, på onsdag är det match igen! Bofors borta... hur ska vi se på den matchen? Bofors är självklart favoriter, men det kommer bli tufft. Mer om matchen kommer imorgon och onsdag...


Höglund - Bois 2-0

Höglund sätter även 2an... tungt nu precis innan periodvilan. Men boisen kommer inte ge sig utan kamp i tredje, var så säkra!!

"bara" 1-0 till Malmö efter första

Boisen hänger med riktigt bra i inledningen av matchen. Jonas Höglund sätter 1-0 med endast 57 sekunder kvar av perioden. Skotten vinner Malmö med 15-12. Men om gubbarna kan hålla i det här kanske dom kan skälla ordentligt innan slutsignalen.

GO BOIS !

Ni har väl inte missat D.Johanssons blogg?

Ni missar inte D. Johanssons blogg på officiella hemsidan va? Är skoj att följa laget lite mellan matcherna oxå. 

Länk till dagens blogginlägg KLICKA HÄR


Bois i ett rykande hett Malmö arena!

Idag åker Boisen ner till Malmö för att spela i en av världens modernaste arenor med kapacitet för hela 13 500 åskådare. Lite skillnad på Kirsebergshallen som Bois brukar spela i när man möter Pantern på bortais =) Som natt och dag kan man säga!

Mariestad kan bli historiska idag förresten! Om Bois vinner är dom det första bortalaget som vinner i Nya Malmö Arena! Vore inte helt fel! =) 

Kommer i vilket fall som helst bli en match som grabbarna sent kommer att glömma. Så får vi hoppas att Bois kan stå emot bra även om det kommer bli riktigt riktigt tufft!

Nedsläpp kl 16.00

Malmö Redhawks hemsida

Intervjuer efter Huddingematchen

Oscar Ahlström om matchen

Joakim Nettebladt efter segern!

Hur f*n kan du glömma linserna hemma!?



Huddinges tränare tar ett snack med rättsskiparen för dagen... det hjälpte föga kan jag tillägga =)

två sköna poäng efter mycket pust och stön

Har inte hunnit skriva om gårdagens match mot Huddinge förrän nu, men här kommer matchrapporten iaf.

Första perioden började lite trevande och det var inget direkt skönspel från något av lagen. Båda lagen kämpade och slet men pucken ville inte in. Huddinge tycker jag var det bättre laget i första men dom lyckades aldrig sätta dit pucken bakom en storspelande Åke i boismålet. Första perioden slutade 0-0 och skotten vann Bois med 16-11.

Tidigt in i andra perioden blir Huddinge utvisade två gånger om och Bois får chans att spela 5 mot 3, väldigt billiga utvisningar men domaren visade ut spelare både åt höger och vänster i hela matchen så det var inga konstiga utvisningar skulle det visa sig. Wallin får till ett bra skott från slottet i 5 mot 3-spelet och det rasslar till i nätet, 1-0 till Bois!!! Och nu tror alla att det ska lossna för boisen!? Men riktigt så bra var det ju inte denna kvällen. Som sagt, domaren hade ju inte alla hästar i stallet, så utvisningarna duggade tätt åt båda hållen, och i något av Huddinge PP lyckas dom få in 1-1. Nu var det match igen och Huddinge kändes i detta läget lite starkare, även om Bois kämpade minst lika bra. Andra slut och fortfarande delad pott, 1-1 och skotten vann Huddinge med 19-11.

Relativt tidigt i tredje får Huddinge in ledningsmålet, inte helt orättvist, men väldigt onödigt ur Boisögon sett. Som tur är har vi en lurig domare denna kväll, så han lyckas få ut några Stockholmare i utvisningsbåset igen och det tar Zettergren till vara på och hänger dit 2-2. Efter detta är det mest ställningskrig fram till att hesa Fredrik ljuder. Nej, just det, domaren visar ut en boisare med 1,30 kvar av matchen, men Bois redde ut den stormen oxå =)  

I förlägningen såg man tidigt att Bois var det lag som vågade chansa mer och trycka på framåt för att avgöra matchen. Och så blev det oxå. Nettelbladt trycker in pucken halvvägs in i förlägningsperioden och matchen är säkrad!! =)

Vad ska man säga om matchen som helhet då!? Ingen vidare match att se på, men det blev spännande i slutet och domaren var ju spännande bara han i sig, kan ni fråga Huddinges tränare om förresten =) Starkt av Bois att kämpa sig tillbaka och vinna efter underläge i tredje. Väldigt viktig seger för fortsättningen, det är väl bra slutord.

Tack för mig!


blir tufft utan både Persson och Pettersson

Som ni märkte förra matchen mot Troja så har både Persson och Pettersson lämnat truppen. Båda behövs i sina respektive klubbar och Persson spelade i premiärmatchen i nya Malmö Arena, där hans LIF förlorade med 1-2. Pettersson spelar med Luleås J20-lag där han är en de bästa backarna i serien.

Att båda dessa spelare är borta blir naturligtvis ett avbräck i dagens match, särskilt när bois redan har lite kort med folk, framförallt på backsidan.

Huddinge kommer med ordinarie lag till kvällens match.


Första stora testet!

Det är idag Bois måste bevisa att dom hör hemma i allsvenskan.. Jag är inte orolig att vi inte hör hemma i allsvenskan. Det har vi redan bevisat. Men vi måste börja bevisa det i tabellen oxå. Om vi förlorar idag så ligger vi på nedflyttningsplats. Och att jobba sig uppåt i tabellen är inte det lättaste, så jag föreslår att vi vinner idag!

Kommer inte bli någon feststämning idag, kommer bli mer suckande och pustande beroende hur matchen speglar sig. Det jag är mest orolig för är att Huddinge tar ledningen med ett och två mål, då blir det som de senaste matcherna. Och vi har inte råd med ännu en uppförsbacke!

Men kvittar hur mycket jag spekulerar, det är på isen ikväll allt avgörs, så nu ska jag bara vara tyst!!


Hoppas ni kommer och stöttar!


Wikegårds ABC - Del 2



Så här ska Bois bete sig mot Huddinge

Wikegårds ABC


Tätt med matcher nu...


Imorgon är det hockeynight i Katrinhallen igen! Blir en ren jumbofinal, låter inte skoj, men om Bois vinner så drar dom ifrån Huddinge med 6 poäng. Och vid förlust ligger lagen på samma poäng. Då förstår alla hur viktig denna matchen är. Kommer med största sannolikhet bli en riktigt hård match med mycket tacklingar och gruff. Hur ska vi vinna denna fight då? Jooo... om jag skulle vara Appelgren skulle jag tagit fram Wikegårds ABC.... Tänkte lägga in några som passar bra

ännu en blytung förlust ! !

Troja gör både 2-4 och 2-5 i slutet på tredje... Match ett av dom två måstematcherna är förlorad. Troja hade förmodligen gott med självförtroende efter att ha nitat dit Leksand i förra omgången, men att Bois skulle gå poänglösa från denna drabbning trodde jag absolut inte.

Nu väntar en ännu viktigare match på fredag mot jumbon Huddinge. Om denna matchen var viktig så är den matchen fem gånger viktigare att ta full pott ifrån eftersom Huddinge absolut inte får komma närmare Bois i tabellen.

Som jag sagt många gånger förr... Bara att glömma detta och ta nya tag på fredag!! Då blir det hårda tag kan jag garantera!


Edblom i fokus!

Troja gör 1-3 efter knappa fem minuter in i tredje, det målet som inte fick komma kom. Men efter 10 minuter blir Edblom utvisad och Bois får läge i PP. Zettergren sätter sitt och Bois andra mål i PP och matchen lever igen =D men trean för Troja kändes väldigt tung. Kan Bois vända detta, vore ju underbart med två snabba mål nu !!!

Allsvenskan är jämn! =)

Såhär står det i tredje perioderna i matcherna just nu.

Bois - Troja 1-2
MIF - Leksand 2-1
Huddinge - Sundsvall 1-2
Bofors - Mora 2-2
Nybro - Växjö 2-2
Almtuna - Västerås 2-1

Snacka om jämnt... alla lagen har chans på poäng i dagens omgång.


spännande tredjeperiod väntar

står fortfarande 1-2, inte bra detta... alltid jobbigt att börja tredje perioden i ett underläge. Det gäller verkligen att sätta dit en första fem minuterna nu. Men klart det här går vägen! Vore grymt tungt annars.. =/

Troja vann skotten med 18-8 i andra perioden. Målskyttar i andra var:

0-1 Ron Pasco (Marcus Götz)
0-2 Olof Mårs, spel 4 mot 5
1-2 Mikael Zettergren (Viktor Torstensson) spel 5 mot 4

Dax för Johnsson att hänga dit en nu!

Huddinge ligger under med 1-2 mot Sundsvall efter två spelade perioder, vore ju inte fel om Sundsvall kunde hålla i det! Och Bofors ligger även dom under med 1-2. Så båda lagen som slåss med Bois i de nedre regionerna i tabellen ligger under. Om dom resultaten står sig och Bois vänder detta vore det riktigt gött!!

jobbigt underläge idag oxå!

Efter en inledning utan mål gör Troja både ett och två mål i inledningen av andra perioden. Som tur är sätter Zettergren reduceringen till 1-2 snabbt efteråt. Detta kommer garanterat stärka boisen så skulle inte förvåna mig om 2-2 och 3-2 kommer innan perioden är slut. Spännande att sitta här och inte se något, värre än att vara på plats ofta.


Nedsläpp om dryga timmen!






Boisen SKA vinna idag, och det gör dom, var så säkra! Är avis på er som ska dit och kolla! GO BOIS!

Oddsen ikväll

Här är alla oddsen från Svenska Spel på kvällens allsvenska matcher, odds i fet stil är hur jag tror matcherna slutar.


Mariestad Bois - Troja/Ljungby            2,50       3,00      1,95
Malmö Redhawks - Leksand               2,00       3,00      2,40
Bofors - Mora                                           2,95       3,10      1,70
Almtuna - Västerås                                 2,30       2,95      2,10
Huddinge - Sundsvall                            2,55       3,05      1,90
Nybro - Växjö Lakers                              2,65       3,05      1,85  

Fredrik Johnsson

Min absoluta favorit i Boisdräkten Fredrik Johnsson har inte fått något eget blogginlägg här än. Finns hur mycket som helst att ta upp om denna grymma lirare, för det är just en lirare han är, som hela tiden gör det oväntade på isen. Men jag tänkte ta upp det som ploppar upp i huvudet på mig när jag ska försöka förklara varför han är så bra.

Först lite fakta:

Född: 1972
Moderklubb: Bois såklart =)
Tidigare klubbar: Oskarshamn. IFK Kumla, HV71, Hammarby, Fredrikshamn (Danmark), Stjernen (Norge)
Bästa säsonger (sett till antal poäng): 92/93 i Mariestad Bois i Division 2, 68 poäng (35+33) på 36 matcher, ett snitt på 1,89 poäng per match. 98/99 i IFK Kumla i division 1, 61 poäng (36+25) på 36 matcher

Totalt har Johnsson gjort närmare 800 poäng och knappt 500 mål i sin karriär, imponerande! 

Det jag främst tycker är Johnssons styrka är hans förmåga att alltid vaska fram målchanser och få skott på mål även i trängda lägen. Och hans absolut största kännetecken är ju att han alltid (till 90 %) skjuter högt på målvakterna, vilket är bevisat i Johnssons fall att det är ett dödligt vapen mot alla målvakter. Johnsson är heller ingen som syns hela tiden på isen utan kan komma bort 2/3-delar av matchen och man tror att han gått hem, och DÅ när man minst anar det kommer han skrinnande i friläge och hänger upp den i krysset. Just såna minnen har jag i mängder, när han rundar backen strax innanför blå och sen sätter upp den retligt enkelt i plockhandskrysset.
Något som han oxå är extremt bra på är att han inte föranonnserar slagskotten en halvtimme innan han ska skjuta. Många laddar väldigt länge och målvakterna hinner ta en korv innan pucken kommer, visst hårdheten är ju viktig, men om målvakten är förberedd och ser hela skottögonblicket så krävs det nästan en tavla om den ska slinka in. I Johnssons fall går allt så extremt fort så reaktionstiden för målvakten är förkortad betydligt vilket också betyder att målvakterna får extremt mycket svårare att hinna med.
Att han är ego och skjuter oftast själv i powerplay är oxå en styrka, finns många, särskilt svenskar som inte vågar avsluta. Så Johnsson med sin transatlantiska stil är välbehövlig och kommer vara en stor saknad när han väl slutar. När vi ändå är inne på det. Har en känsla av att han gör sin sista säsong denna säsongen, men hoppas inte jag har rätt. Så ännu ett skäl att gå på varenda match i Katrinhallen i vinter och vår, nästa säsong kanske inte Kungen av Katrinhallen Fredrik Johnsson spelar mer.

Undrar hur många baljor Johnsson gör ikväll? Den som lever får se!


över 2000 i Katrinhallen imorgon!?

Det är imorgon och på fredag mycket avgörs hur Bois framtid kommer spegla sig. Jag säger inte att det är kört om Bois förlorar båda matcherna. Men om vi gör det så blir det ingen rolig fortsättning på säsongen. Tro mig!  För just såna här matcher som Troja och Huddinge hemma måste vi bara vinna om vi ska fortsätta lira i finrummet! Och därför vill jag att alla som läser detta ska tjata en extra gång på polaren som säger att han bara ska gå på Leksandsmatchen eller när det drar ihop sig i slutet på serien. Berätta då att det är nu stödet behövs på läktaren och att det är nu som allt avgörs! Inte mot Leksand, och förmodligen inte i sista matchen!

Själv kan jag tyvärr inte åka upp och kolla imorgon =/, men lovar att åka upp på fredag och heja dubbelt så mycket istället. Skulle verkligen vara där imorgon oxå, men hoppas ni hejar åt mig!
 
Hoppas budskapet gått fram. Över 2000 imorgon då!?


Matchen slut, 3-1 till Sundsvall

Så var matchen slut. Inga mer mål och Boisen får rulla hem med bara ett mål producerat framåt. Hoppades att Bois skulle fixa poäng i denna matchen men Sundsvall verkar vara stabila i år. Men om inte 3-1 kommit så snabbt efter Bois reducering tror jag Boisen knipit minst en pinne. Jajaaa.. nu väntar två grymt viktiga matcher på hemmaplan... Troja först och sen Huddinge. 

Vet inte alls vilka som var bäst i Sundsvall idag, men om man ser till resultatet är 1-3 borta mot Sundsvall så är det ju godkänt. Men tyvärr får man ju inga poäng för väl genomförda matcher, antalen mål måste vara fler än motståndarnas, that´s the rules!

Men nu ser vi framåt... det är i Katrinhallen vi är starka och det är där poängen ska bärgas... Så ta med varenda kotte och gå till ladan och heja nu på Onsdag!

den glädjen varade inte länge.... =(

3-1 nu... hinner inte skriva klart förrän 3an för Sundsvall kom. Riktigt tungt efter en skän reducering av Bois. Måste få 3-2 innan periodpausen nu känns det som. Kom igen Bois!!

Målskytten var Rickard Blom btw ! Starkt att ta vara på Appelgrens förtroende direkt!


JAAA !!! Där satt den!

MÅÅÅL 1-2 "En riktig rökare" enligt SR:s liverapport. Vet inte vem målskytten är än. SR kan tydligen inte Boisspelarna.. Men ska vi gissa på Johnsson!? =D


Troja - Leksand 4-0 ! ! !

Behöver jag säga något mer... Dagens skräll, redan avgjort!?



Och 2-0 i Sundsvall! Tungt värre =/ Dax för Johnsson och Zäta att vakna!


Glöm inte att lyssna på hockeyn live!

SR Direktsänder från dagens allvenska matcher, missa inte!

Klicka här!


Mina tips idag

Lämnade in både lången och matchen nu innan matcherna drog igång. Har en känsla av att Bois kan ta det här. Och tror på det fortfarande =) Hyfsade odds på Boisseger så svårt att motstå att spela på dom. Har du tippat något förresten?




Matchen igång, Blom från start!

Nu är matchen mot Sundsvall igång och största överraskningen i dagens uppställning är väl att Rickard Blom tar en plats i andrakedjan tillsammans med Helmersson och Medin. Tror den formationen är riktigt bra med två såna grovjobbare som Medin och Helmersson tillsammans med unge Blom.

Efter 16.06 gör Sundsvall 1-0 snöpligt =/ Skotten vinner Bois med 9-8. Men det är långt ifrån klart detta, Bois brukar bli bättre ju längre matchen lider så.

Dax för revsanch mot Sundsvall

På måndag är det äntligen nedsläpp för nästa match i allsvenskan för Bois. Många har nog väntat länge på det, känns som det varit ett väldigt långt uppehåll nu. Men den som väntar på något gott väntar ju alltid för länge som man brukar säga så.

Jag var själv på premiärmatchen i Katrinhallen då Sundvsvall stod för motståndet. Det  var en match som man hade en känsla av efteråt att Bois borde tagit poäng i. Matchen slutade 1-2 och gubbarna är nog rejält revanchsugna efter den bittra förlusten i premiären. Att motståndarna gått så bra som de gjort efter det har nog förvånat många, inklusive mig. Efter 14 matcher har laget tagit hela 25 poäng. Men något som är lite positivt ur våra ögon är att Sundvall är bättre på bortaplan än hemmaplan. Kolla det här!

Hemmamatcher
13     IF Sundsvall Hockey    7    2    2    3    22 : 30     10

Bortamatcher
4      IF Sundsvall Hockey      7    4    2     1     20 : 17    15

Sundsvall har alltså bara tagit 10 av 25 poäng på hemmaplan, så hoppet om en Boisseger lever i allra högsta grad, även om Bois inte är några kanoner på bortais. Men det ska det bli ändring på nu har jag bestämt =) 

.. men det här slår allt =)



Var tvungen att lägga upp detta oxå =) 9 år är grabben!! check this out !

SIK:s Persson-Riis i tv-rutan hos Wikegård

 


Hade faktiskt aldrig sett detta klipp förut, men lite skoj att dom tog med den i studion på svt:s hockeykväll idag. Men det tar ju emot lite att visa något en SIK:are lyckats med. Men okej då, vi spelar inte i samma division ens ju =) Och jag säger som Tomas Sandström sa i studion, "det går för sakta för att någon ska hinna med något sånt på isen" hehe.

tårtan =P

.. endel har säkert redan läst om en viss tårta som det oxå fanns en bild på Mariestad Bois Officiella hemsida. Det var jag som var skickade in den =)

För er som inte läste historien på Bois hemsida kan jag dra den snabbt igen. Det var så att jag jobbade på Parker i Falköping under tiden Bois kvalspelade till Allsvenskan, och alla jag pratade hockey med på jobbet trodde aldrig Bois skulle gå upp i Allsvenskan. Därför sa jag att om Bois går upp i allsvenskan skulle jag bjuda alla på avdelningen på tårta. Så när saken var klar var jag tvungen att fixa fram tårtan och då var det ju lika bra att slå på stort tänkte jag. Så jag tog med en bild på boisloggan och gick till ett bageri i Skövde (!), eftersom jag bodde där då. Och resultatet blev ju ganska lyckat =) Och jag lovar, den var lika god som den ser ut ;)




förändringar på g...

ändrar lite här på bloggen som ni kanske ser... men det tar sin tid. Ska ju helst bli snyggt också =) Men det blir nog bra till slut. Har bytt namn på bloggen också ja.. BoisBloggen blev det!

Är det nån mer än jag som tycker det är segt att det inte är någon "riktig" hockey med Mariestad på isen nu? Man blir ju lätt bortskämd att dom spelar var och varannan dag. =) Men det gäller att ladda ordentligt inför Sundsvall-matchen som kommer härnäst. Sundsvall som för övrigt har varit förvånande bra i år. Men då är det ju dags att sätta dom på plats! =)

Bara fyra dagar kvar till nedsläpp nu.. håll ut! =)


Sverige mot Ryssland ikväll

Ikväll är det landskampsdax, var ett tag sen nu. Även om det är långt ifrån lika spännande som när det är dax för VM eller OS kanske det kan vara sevärt iallafall. Här är laget som Bengt-Åke har tagit ut.

Målvakter
30. Johan Holmqvist, startar
  1. Jonas Gustavsson

Utespelarna
  3. Mattias Timander, C
  4. Johan Åkerman
25. Johan Harju
16. Jonas Nordquist
51. Mika Hannula

  7. Jan Sandström
  2. Robin Jonsson
33. Fredrik Emvall
21. Andreas Engqvist
26. Marcus Nilsson

11. Oskar Hedman
28. Dick Tärnström, A
10. Dick Axelsson
  9. Tony Mårtensson
14. Niklas Nordgren

  5. Johan Fransson
12. Karl Fabricius
15. Rickard Wallin, A
41. Daniel Widing


arkiverat klart för denna gången ;)

Tjabba.. hoppas ni gillar arkivbilderna. Ska försöka komma ihåg att lägga in lite sånt emellenåt. När det är paus i allsvenskan som nu tex. Har väldigt mycket som jag kan lägga upp men detta ska ju inte bli någon historielektion heller =) Är ju inte riktigt det som är meningen med bloggen, men ibland så....

Så har man gått o blivit krasslig nu... fast passar ju bra i hockeyuppehållet, kan jag sitta här och häcka istället för att åka till Katrinhallen och bli ännu mer förkyld, även om Bois spel brukar värma ganska bra faktiskt =) 

Men hoppas ni mår bättre.. ska lägga mig i soffan och softa lite, som jag för övrigt somnade gott i inatt =) Jag hade planerat en natt framför tv:n och valvakorna på alla kanaler. Det började bra, var väldigt pigg fram till 01.00, men sen var jag inte så kaxig längre, jag helt enkelt slocknade totalt och vaknade 03:15 och upptäckte att saken var i princip klar, jag slog över till CNN och där pratade dom om vilken stor seger detta var för Obama. Så det var den valvakan =) Men jag överskattar alltid mig själv när jag ska kolla på nattliga event, det slår aldrig fel. =)


Ha de bäst  !

Urklipp från MT 10 dec -01


Känner ni igen de här då?



Matchprogrammet är från allettan 2002, min store favorit Johan Larsson var med då. Då small det i sargerna minst sagt =) Och Johan Andersson som haft en spikrak kurva uppåt i seriesystemet, synd att Frölunda inte fattar hur bra han är bara!

... och här är tabellen



Tabellen innan matchen mot Rögle.. Ser stabilt ut =)

Bois - Rögle 6-3 (Oktober 1996)





Laguppställningen från matchen Bois - Rögle säsongen 96/97 som Bois vann med 6-3. Robert Medin är enda spelare som är med både då och nu. Observera att Mikael Gath spelade även då i Rögle BK, som nu gör succé i Elitserien.  

Appelgren, Stenis och Medin

Som utlovat kommer här lite arkivmaterial. Här är en bild ur matchprogrammet säsongen 97/98. "Medinov" var med då oxå =) Och "Osten" såklart!


Arkivet

Gokväll alla hockeytokar =)

Tänkte bara säga att jag hade tänkt att lägga in lite från mitt fina arkiv snart, när jag får tid. Måste fixa med scannern och sånt och det har en tendens att krångla. Men därför lägger jag upp en teaser här för att ni ska komma här och kika oftare ;P 

Har bla gamla matchprogram när Appelgren stod i målet, plus massa artiklar från Mariestadstidningen när Bois gick igenom seriesystemet. När Sterner och Högsander var i farten =) Någon som kommer ihåg?

Dax att sova ... ta hand om er!

RSS 2.0