bois chanslösa - malmö en hjälpande hand

Som man hade befarat på förhand hade Bois inget att hämta i Ejendals Arena. Inte ens ett enda mål framåt. Men vi ska inte gräva ner oss i den matchen för mycket nu. Det är resterande matcher som kommer avgöra allt. Och nu står det enbart mellan Bois och Huddinge. Huddinge som jag trodde skulle vinna mot krislaget Malmö, men Malmös junirorer ville annat. Matchen slutade 2-0 till Malmö och det gjorde att Huddinge fick oxå åka tomhänta hem. 

Avslutningen kan bli riktigt rafflande om Bois gör vad som behövs i kommande matcher. Närmast väntar Oskarshamn (h) och Borås (b) för boisen. Två matcher som mycket väl kan betyda sex poäng! =) 

Huddinge möter Leksand (h) och Oskarshamn (b). Två betydligt svårare matcher på pappret. Oskarshamn som båda lagen möter har 5 segrar på bortaplan och 10 på hemmaplan. Så där får Huddinge betydligt svårare än Bois. Och Borås är helt klart mänskliga, nåt som däremot Leksand inte verkar vara just nu. 

Om detta drömscenario slår in så är Bois enbart två poäng bakom Huddinge, och då kan allt hända inför avslutningen. =)  

Krisen total i Malmö!

Det är inte bara finanskris i världen, det är finanskris även i hockeyvärlden, iaf för vissa =) Bois sänkte dom både på isen och tydligen utanför också =) 

Nu flyr spelarna laget och det är fullständigt kaos, särskilt när det bara är ett drygt dygn till deadline för spelarövergångar tillråga på allt. Marcus Paulsson är redan klar för Färjestad och fler är på gång. Snacka om skilda världar. Från ett krislag i botten på allsvenskan till ett stabilt topplag i elitserien. Det är bara att säga grattis Paulsson! ;) 

Orsaken till att Malmö tar till drastiska åtgärder och fryser spelarnas löner är att klubben har stora skulder, runt 8 miljoner enligt rykten. 

Detta kommer bli en följetång framöver, var så säker ;) Historien om Percys imperium tar tydligen aldrig slut. Fast snart gör den väl det, vi är inne på sista kapitlet kan man säga =) 

Det är skönt att veta att vi Boisare har chanser kvar att spela i allsvenskan nästa år iaf =) 

Men kom och tänka på en sak nu. Huddinge möter ju just Malmö borta imorgon, frågan är ju hur det kommer gå!? Lär ju inte bli något vidare motstånd för Huddinge =/ Och Bois har ett betydligt starkare Leksand på bortaplan... Huddinge har sånt jävla flyt... tungt tungt! 

Ge er nu SR !!!

Bois vinner mot Malmö i Allsvenskan med 4-2. Skövde vinner mot Pantern med 4-1. Vad är störst!? Kolla här så vet ni vad SR tycker ! Så pinsamt! Konstigt att Aftonbladet och Expressen skriver om matchen förresten? Är det en slump kanske? =)

Lägg ner sidan SR ;)




YEESS!! SEGER MOT RÖDHÖKARNA =)

Det är f'n underbart att vara Boissupporter... =) Hur kan det vara det när laget ligger sist !? Jo, det är för att vi aldrig ger oss även om det är Malmö som står på andra sidan med 2-0 med sig in i mitten av tredje. Slutresultat 4-2 till Bois och vi är med i racet mot kvalet!!!

Men tyvärr lyckades ju Huddinge ta två poäng idag, så vi knappade bara in en fjuttig pinne på 08:orna. Men detta gör iaf att vi är med och får ett grymt starkt självförtroende i slutet på serien. 

VI GER ALDRIG UPP DET HÄR ! GO BOIS! 











från 0-2 till 3-2 ! 3 min kvar ! =)

Såg ut som Bois skulle förlora med flaggan i topp igen. Då vände dom på allt.. Står just nu 3-2 till Bois med knappt tre minuter kvar .... nervöst värre detta =/

Skitmål avgjorde fighten =/

Bois kämpade och slet som vanligt men fick till slut ge sig, med bara fem minuter kvar gjorde Almtuna 2-1 i Powerplay. Almtuna lägger in pucken mot mål och Åke eller backarna får inte tag på den, utan en Almtunaspelare kan enkelt sätta dit ledningsmålet. Almtuna gör sedan 3-1 i öppen kasse. 

För mer info från matchen och matchbilder kolla in http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-AV_ID=857110,00.html

Bara att ta nya tag mot Malmö härnäst!


Henke Larsson spelade innebandy 200 meter från där jag bor idag förresten =) Visste inte det innan, men hade nog inte gått på matchen iaf. Bättre att följa Boisen =) eller vad säger ni? ;P 

Almtuna borta - får hoppas på underskattning..

Det är ingen lätt motstånd Boisen ska försöka besegra om knappt två timmar. Almtuna har gått som tåget den senaste tiden och är framförallt grymt bra på hemmaplan. Vi får hoppas på mycket stolpe in och att Almtuna underskattar Bois lite. Då kan det kanske bli poäng ikväll. =) 

Kommer i vilket fall bli spännande. Läget vet ni säkert, vi ligger nio poäng bakom Huddinge som fick med sig en pinne mot Nybro senast. Känns som det bara är Huddinge vi kan hota nu, och då gäller det förstås att vi tar trepoängare, helst nu =) 

15Huddinge IK37882196 : 147352213
16Mariestad BoIS HC36492382 : 147263123

9 poäng efter, 14 färre gjorda mål, men dock en match mindre spelad, ikväll kan vi vara sex poäng efter =) 

 http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-AV_ID=856862,00.html

Länken ovan är till Uppsala Nya Tidning som skriver lite inför matchen 

ingemansland - del 2

Några kanske listade ut vad jag tänkte på igår. Det är det faktum att många lag som Bois har kvar i slutet av serien kanske ligger i ingemansland och kan inte varken komma upp på kvalplats eller i en del andra fall inte falla ner under strecken. Detta scenario skulle ju såklart vara drömmen för Bois =) För jag lovar att ett hungrigt och heltaggat Bois är betydligt bättre än ett lag som är rädd för att få skador på nyckelspelare inför kommande kval. 

Hur detta scenario skulle kunna se ut... DET tar jag upp imorgon! ;) dax att gå till kojs nämligen ... 

Ha de gött ! 


DIF går mot slutspelet förresten... Underbart =) Heja "Linkan" och co !!! =) 

drömmen om ingenmansland

Såg just en sån härlig bild framför mig... Nu fattar ni säkert ingenting =) men det är det som är meningen... tänker nämligen inte skriva om min "aha-tanke!" förrän imorgon!

Sov så göött tills dess ;) 

Hoppet lever =)

Det blev en match som svävade mellan hopp och förtvivlan, som många gånger förr när Bois är i farten =) Till slut vann Boisen matchen med 5-4 genom ett straffavgörande. Förstår inte varför Bois alltid ska leka med fansens nerver =) Men det är väl det som är lite av tjusningen med laget oxå. 

Matchens stora hjälte blev Zettergren som inte bara gjorde två mål i matchen utan oxå avgjorde matchen genom att sätta dit straffen, som för övrigt var den enda som lyckades måla i straffavgörandet. Den andra segerorganisatören heter Markus Persson som gjorde två grymt viktiga mål (3-3 och 4-4). Nu när jag ändå nämnt honom vill jag bara tillägga att han har varit grymt viktig för Bois på slutet, den enda junioren som leverarar och är bra varje match. Han är minst lika bra som många av JVM-spelarna och förtjänade helt klart en plats i laget. Om ni tvivlar, kolla in detta! 

Persson har gjort 11 mål och 7 assist på 23 matcher, ligger tvåa i målligan i Bois även fast han spelat betydligt färre matcher än andra. Och dessutom har han kommit till ett helt nytt gäng som innebär svårigheter i början. Så han är helt klart tvåa i Bois efter "Z" i mina ögon, om man skulle till och ranka spelarna. 

Varför inte förresten!? Dax att ranka topp 5 i årets Bois, verkligen på tiden, som vanligt får ni komma med era egna åsikter ;) 

1:a    Mikael Zettergren... Han visar hela tiden hur bra han är framåt och leverarar ofta!
2:a    Markus Persson.... Som sagt, en av de bästa juniorerna i allsvenskan 
3:a    Pär Åkerström.... Utan honom skulle det varit betydligt värre
4:a    Ronny Johansson.... Sliter ofta i det dolda, men är väldigt väldigt viktig, många fina framspelningar från hans klubba!
5:a    Joakim Nettelbladt och Fredrik Johnsson.... Var tvungen att sätta båda på delad 5:a... Nettelbladt är Bois bästa back och Johnsson visar att han håller fortfarande även om åldern börjar ta ut sin rätt. Men jag kommer alltid ha Johnsson som min favoritspelare i Bois, strax före Tommy Fritz =) 

Det var allt för idag! VI GER ALDRIG UPP! 



vad händer nästa säsong!?

ja.. då var vi där... det är dax att börja se framåt, vad händer nästa säsong? vilka försvinner och vilka slutar? Men absolut största och viktigaste frågan för Bois just nu är ju om vi klarar oss kvar!? 

Som vi ligger nu spelar vi i division 1 nästa år och vilka kommer vara kvar från årets trupp då? Man kan ju såklart spekulera hur mycket som helst om detta men såhär tror jag: 

Åkerström, Nettelbladt, D Johansson, C Andersson, Zettergren är dom spelarna jag tror kommer fortsätta i allsvenskan i något annat lag. 

Johnsson, Medin och Ronny slutar förmodligen. Fast Ronny kan lika gärna fortsätta, är nog mycket motivation som avgör där, är ju självklart, men om man jämför att spela i division 1 och allsvenskan är det ju betydligt lättare att få motivation att spela i allsvenskan! Med Medin är det nog samma problem, han kan nog lika gärna spela vidare om han känner den rätta motivationen. Men känns som Kung Johnsson gör sin sista säsong iaf, tyvärr! =/  

Resten av spelarmaterialet är jag inte alls lika säker på, men finns nog risk att fler spelare försvinner. 

Vad tror ni? 


angående bananskalet

tjaabba ... fick en kommentar från en Huddingesupporter som inte höll med mig riktigt. Han tyckte det var fel att skriva att om man inte har publik så får man inte spela i allsvenskan. Såklart man är värda en plats även om man har dåliga publiksiffror, men det är ju helt klart roligare för hela allsvenskan om så många som möjligt kommer och tittar på matcherna. Och så klart jag vill ha kvar mitt Bois i allsvenskan! Och så klart alla Huddingesupportrar vill ha kvar sitt Huddinge i allsvenskan!  Så jag vet inte om vi kommer så mycket längre i den diskussionen... men hoppas du som skrev förstår hur jag menar. 

Och det där med att Huddinge glider på ett bananskal är ju naturligtvis att dom egentligen skulle spela i division 1 i år men fick en chans till. Synd att det drabbade Bois så myckert som det gjort, men att vi ligger där vi gör just nu får vi ju bara skylla oss själva, så är den bittra sanningen. 

börjar bli tjatigt detta nu... =/

jaha.. då var vi där igen... förlust i en måstematch på hemmaplan!! =/ Känns helt hopplöst nu! Vad ska kunna rädda Bois från att inte spela i Division 1 med Skövde IK och co nästa år!? Jo, ett mirakel!

Var själv inte på plats i Katrinhallen idag, men snackade med farsan som var där och han ansåg att det var Bois dåliga försvar som fällde Bois i denna matchen oxå. Tyvärr har ju Bois klassen sämre försvar än alla andra lag i allsvenskan. Och flytet framåt finns ju tyvärr inte där heller =/ Jag lider verkligen med gubbarna, för jag tycker verkligen Boisen är grymt mycket mer värda att få en chans till i allsvenskan än att Huddinge glider vidare på sitt bananskal med deras enorma publik !!! När man tänker så blir man nästan lite arg... Boispubliken har verkligen varit trogen och kommit till matcherna även om det gått trögt för laget, medans Huddinge har sina 400 pers, i Sveriges huvudstad dessutom, nästan pinsamt dåligt!! 

Men jag ger Bois en liten liten chans till, för om vi vinner mot Nybro hemma finns det en liten liten chans att vi grejar kontraktet (förutsätter att vi klarar kvalet =) . Om vi kollar lite på återstående matcher och spår lite om utgången.... Let´s see! 

Nybro (hemma) MÅSTE BLI 3 POÄNG
Almtuna (borta) Ok... räknar med 1 poäng här
Malmö (hemma) 3 Poäng till =)
Leksand (borta) blir nog tyvärr 0 här
Oskarshamn (hemma) spöklaget.. men 2 poäng iaf 
Borås (borta) motivation slår klass här.. 3 poäng! 
Västerås (hemma) seger blir svårt, men 1 poäng iaf! 
Växjö (borta) blir nog svårt här oxå... 0 tyvärr
Björklöven (hemma) vi är bra mot Löven, 3 poäng
Mora (borta) starka mot Mora oxå, 2 poäng 

Totalt 18 poäng enligt min drömplan ! Känns inte helt omöjlig men då måste pucken studsa Bois väg och backarna måste höja sig ett snäpp. Har kollat in Huddinges och Nybro spelschema och tycker dom har det betydligt tuffare!
 

förlust igen för Boisen

Vi var med i början av matchen, men sedan visade AIK att dom är en kandidat att utmana elitserielagen framåt vårkanten. AIK vann enkelt till slut med 7-2 efter 3-0 i slutperioden. Tror faktiskt AIK är det enda laget som kan ta sig upp i elitserien. Visst, Leksand imponerar,  men inte som AIK tycker jag. 

Till matchen igen. Jag hade inga större förhoppningar om att Bois skulle spöa AIK igår, då skulle det vara årets skräll! För efter 2-4 förlust mot Bofors med kniven mot strupen så ska man inte vinna mot AIK på hovet. Och så blev det ju inte heller. 

Jag har sagt det förut, kanske lite för tidigt, men nu känns det verkligen som att tåget har gått. Det finns så klart teoretiska chanser kvar. Men det känns oxå som att Bois inte räcker till i matcherna, att det är något som saknas. Och det är framförallt fler målskyttar. Om vi hade en Mikael Zettergren till så hade vi inte legat sist i tabellen, men nu har vi ju tyvärr inte det =/ 

Men jag ger inte upp!!! Nu tar vi en match i taget och krigar till oss poängen så får vi se vart det bär. Matchen imorgon mot Sundsvall är så hyperviktig så det finns inte!! Förlust imorgon och det ska till ett mirakel om vi ska spela i allsvenskan nästa säsong!

Har funderat lite på det där om något lag går i konkurs, vilket lag får chansen istället då!? Laget som blev sist i Allsvenskan eller trean i kvalserien till Allsvenskan. Är väl rädd för att det blir trean i kvalserien isf. Men känns lite konstigt ändå, eftersom alla lag i allsvenskan är bättre än lagen från division 1. 

Nee.. men nu ska vi inte spekulera m såna tråkiga scenarior, vi ska fixa det här på egen kraft!! Vi ger oss aldrig ! 

1-1 efter första perioden!

Mariestad tog ledningen mot AIK borta genom "Ekan", han är för övrigt stekhet nu med mål i varje match den senaste tiden, kul =) Hoppas Boisen förtsätter kriga på och så kanske dom kan sno några poäng mot stockholmarna ! 

0-1 Cristoffer Ekholm (Fredrik Johnsson, Anders Danielsson)
1-1 Jonas Westerling (Rasmus Ericsson, Johan Ryno)

Skott: 14-11 

Övriga matcher just nu: Leksand - Växjö 1-0, Almtuna - Mora 1-0, Nybro - Sundsvall 1-0, Malmö - Bofors 0-0 

vad ska man säga!?

är väldigt besviken ... man ska inte tappa 2-0 till 2-4 mot ett lag som bara tagit fem poäng på bortaplan. Just nu är Bois inte värda spel i allsvenskan. Så är det! Matcher som denna MÅSTE man vinna! känns tungt detta nu, hur ska vi kunna ta någon mer trepoängare eg!? nån som vet? 

nu är goda råd dyra!

Ikväll smäller det igen! För varje match som går blir det bara viktigare och viktigare. Och på hemmaplan är seger ett måste för att vi ska hänga kvar i allsvenskan. 

Bofors ikväll, ett lag som är riktigt starka på hemmaplan men mindre bra på bortaplan, dom har faktiskt bara tagit fem av deras totalt 40 poäng på just bortais. Så bois får väl ses som favoriter ikväll, trots tabelläget. Expressen tippar tvåa, med anledning att Westberg är skadad. Men Bois klarar nog sig gott utan en förlust i truppen, så jag tippar att det blir en säker seger idag, 5-2. Sen efter matchen får vi se om jag eller expressens "experter" hade rätt! 

Nybro har för övrigt Mora på bortaplan, ser inget annat än att Mora vinner det, och Huddinge har Troja, oxå på bortaplan. Som Troja spelat på hemmaplan finns det inga poäng att hämta där för Huddinge. Alltså borde Bois ta in tre poäng både på Huddinge och Nybro ikväll. =) 

artikel i aftonbladet

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/allsvenskan/article4164272.ab

En artikel om olyckan på Bois materialare i matchen igår. 

Kolla även www.sr.se/skaraborg, där bla Appelgren berättar om olyckan och matchen. 

resultat säsongen -95


mitt äldsta matchprogram (från 1995)


Detta är mitt äldsta sparade matchprogram, från 26 november 1995. Jag var själv bara 12 år då, så det är ett tag sen =) Notera att Fredrik Emvall spelade i motståndarlaget då, numera i Linköpings HC. 

o så några till ;)


spelarfakta (4 Oktober 2001)


Arkivet (19 september 2002)


Vilket drama det var igår!

det är dagen efter dramat i Huddinge. Skulle väldigt gärna varit på plats, men har varken tid eller pengar att åka Sverige runt på bortamatcherna tyvärr. Men vilken match! Drama från sekund ett till att Huddinge avgör i OT. Men det verkade ju som domaren inte var på Bois sida igår direkt, två bortdömda mål bla. Sånt man får leva med i denna sporten, men surt när det drabbar sitt eget lag =/

Nu sitter jag och funderar på hur Bois ska kunna vända det här. Om man kollar tabellen ser det grymt svårt ut, eftersom både Huddinge och Nybro är riktigt bra lag, framför allt på hemmaplan då. Men nu är det ingen som räknar med att Bois kommer klara sig kvar längre. Just det är något som kan vara positivt för Bois. Finns ingen press på dom längre, bara in och köra och försöka ta så många poäng som möjligt ! Jag har iaf inte gett upp hoppet än. Många poäng kvar att spela om och Bois har ändå visat att dom är på uppåtgående de senaste matcherna. Blir i vilket fall jäkligt spännande varenda match framöver. Först Bofors hemma som vi MÅSTE vinna! Sedan AIK borta, inget lätt uppdrag, men inte omöjligt heller. Men efter det har vi Sundsvall och Nybro hemma, två matcher som vi måste inkassera sex poäng i. Men om det blir som jag hoppas, alltså 9 poäng på de kommande fyra matcherna, då borde vi vara med hyfsat. Hoppas, hoppas! 



Overtime

jaha... det var inte Bois kväll trots allt... Huddinge avgör matchen i OT.. Och vem gör målet? Jo, Victor Ahlström, hans fjärde för kvällen!!

En poäng till Bois och godnatt! Nu tappade vi en poäng till istället för att ta in tre på Huddinge! =/ =/ Känns som allt går mot Bois just nu!

avgörande perioden

Mariestad får spela PP i början av tredje... måste in med pucken nu!

Det numerära underläget är avklarat! Nu är det full fart framåt som gäller... en eller två poäng är inte värt mycket en sån här match!! Vi måste ha alla tre poängen!

avbrott i matchen (8.33) Plexit är tydligen sönder!

händer som sagt mycket konstiga saker i denna matchen... nu har någon i bois bås fått en puck i huvudet. Ambulans på väg. Hoppas verkligen att han inte är allvarligt skadad!

matchen är igång igen.. bara drygt två minuter kvar av tredje och fortfarande 3-4 underläge. =(

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL 4-4 !!!

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL IGEN!!!!!! 4-5 !!! SJUKT !!! =) SÅ JÄÄÄÄÄÄVLA GÖTTTT!!!

Persson och Calle Svensson gör varsitt mål, bara en minut kvar nu!

5-5 ... Denna matchen är helt galen! Huddinge kvitterar igen! =/ 58 sek kvar!

Tredje Slut! matchen till förlägning .... känns riktigt tungt faktiskt... vi hade ju tre poäng med en minut kvar !!


jaha.. så var det igång igen =)

konstig match detta ... så fort något lag gör mål kontrar det andra laget.. två snabba mål i andra (var o tog lite käk) så nu är det 3-3 istället =)  

2-3 Viktor Torstensson (Ronny Johansson, Mikael Zettergen) 20.18

3-3 Jonas Rådlund (Oscar Ahlström) 20.46

Oj, inga mål på flera minuter... vad händer!? =)

hela sex mål i matchen, och alla har gjorts i spel 5 mot 5, inget vanligt scenario i Allsvenskan

ändrad målskytt igen, det var Victor Ahlström som gjorde 3-3

endast tre utvisningar såhär långt i matchen, disciplinerat spel från båda lagen

två utvisningar på raken på Boisen nu, men som tur är Bois bra i Boxplay så vi överlever nog detta oxå =)

4-3 till Huddinge! =/ Bröderna Alhlström igen. Powerplaymål! (34.30)

Dax att kvittera igen, Bois!?

Victor Ahlström tremålsskytt i matchen...!

Andra slut.. skott: 15-9 till Huddinge.... vi måste vända det här!

Målsummering av första!

Min analys att det skulle bli målfattigt höll ju inte så bra =) men känns skönt att Bois har fått måla två gånger. Bois brukar annars ha svårt att få igång målskyttet på bortaplan. Här kommer målsumeringen av första.

1-0 Jesper Andersson (Jimmy Jensen, Cristoffer Lindholm) 13.11
1-1 Fredrik Johnsson (Robert Medin) 16.09
2-1 Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Jonas Rådlund) 16.48
2-2 Cristoffer Ekholm (Christer Andersson) 18.04

Skott: 10-9

Blir spännande detta... =)

matchen är igång!! =)

drabbningen har nyss startat och det står 0-0 (6.50)

Thörnqvist och Johnsson har redan hunnit att bli utvisade

Huddinge tar ledningen =/

1-0 Jesper Andersson (Jimmy Jensen, Cristoffer Lindholm) (13.11)

Sämsta tänkbara start! Men bara att kämpa vidare...

Samma domare i matchen som när Bois spöade Mora på bortaplan, nämligen Pierre Schilken.

JAAAA!! 1-1 EKAN målar! Härligt med ett tidigt mål! 

1-1 Cristopher Ekholm (Robert Medin)

2-1 direkt efter... =/
 tungt värre bröderna Ahlström som är i farten!

MÅÅÅÅÅÅL 2-2, EKAN IGEN =) Vad händer!???

Hinner inte med här.... inom loppet av två minuter blir det tre mål, först 1-1 genom Ekan, och sen 2-1 genom bröderna Ahlström och sedan ännu en kvittering, Ekans andra mål för dagen =)

Första är slut och skottstatistiken är 10-9 till Huddinge

Målskytten ändras, det var Fredrik Johnsson som gjorde 1-1, kvittar ju, mål som mål =)


Upp till bevis, Bois!

Det är idag det gäller... I eftermiddag är det verkligen upp till bevis för Bois. Om man förlorar idag känns uppförsbacken enorm! Men vid vinst så är vi faktiskt med i racet mot allsvenskt kontrakt. Så små marginaler är det i allsvenskan! Men jag hoppas och tror att Bois visar vart skåpet ska stå och vinner mot Huddinge idag. En viktig faktor som måste fungera idag är målvaktsspelet, och där har Åkerström fördel. Han har visat många gånger att han är som bäst i extremt viktiga matcher. Tror faktiskt det kommer avgöra fighten idag. Blir nog ganska målsnålt, eftersom inget av lagen kommer öppna sig bakåt alltför mycket. 

Dax att börja ladda! Om drygt två timmar smäller det! 





stats inför Huddinge - Bois

när det gäller så mycket som på söndag måste vi ju djupstudera statistiken mellan lagen. Vem borde vinna!?

mål/skott %

Bois 7,05 % (sist i allsvenskan)
Huddinge 9,60 (9:a)

Powerplay %

Bois 13,86 % (14:e)
Huddinge 19,5 % (5:a)

Boxplay %

Bois 84,52 % (5:a)
Huddinge 77,84 % (12:a)

Det är väl dom viktigaste faktorerna.. Om man snabbt ska summera detta så ser man ju att Huddinge är betydligt bättre på PP och målprocenten. Men i Boxplay är Bois bättre än Huddinge. Och man ser också var Bois brister ligger och varför dom ligger där dom gör i tabellen. Dålig målprocent och dåliga i powerplay! Om det varit bättre skulle Bois varit betydligt högre upp. Spelet i allmänhet i  5 mot 5 är inget att klaga på. Men det är för få som kan trycka in pucken. Men detta vänder vi på mot Huddinge. Jag vet att gubbarna kan! =)   

måstematch på söndag!

Visst, alla matcher är grymt viktiga just nu om man spelar i Mariestad Bois. Men den på söndag mot Huddinge är snäppet viktigare ändå! Huddinge spöade ett på sistone väldigt svagt Sundsvall på bortaplan, vilket iofs är en fin skalp av Huddinge. Men tror dock det var Sundsvall som underpresterade i matchen än att Huddinge glänste. Så Bois behöver nog inte var allt för oroliga ändå. 2-4 borta mot Troja är ingen fara på taket, även om vi knep två poäng där förra gången. Men då var dock mycket flyt med i bilden oxå. 

Okej... Men hur ska vi vinna mot Huddinge nu då!?!? Jag vill ha taktik och analyser... Tänkte att ni skulle få säga hur ni tycker och tänker istället för att jag bara tjötar på här. =) 

Så klicka på "kommentarer" under detta inlägget och skriv din mening hur du tycker Bois ska spela och formera sig mot Huddinge. Jag väntar otåligt =)



2-4-förlust efter drama i slutsekunderna

jag hade problem med uppdateringen... därför jag inte kunde kommentera matchen via bloggen idag.

Troja gjorde 3-0 och jag trodde matchen var körd i tredje... men med två snabba mål i slutet blev det riktig match i slutet. Tyvärr blev det inget mer mål. Känns tungt att inte målskyttet kom igång lite tidigare... suck suck! 

Nu väntar vi spänt på Huddingematchen som för övrigt vann stort mot Sundsvall idag. Men Nybro fick iaf stryk igen.

hörs...  

andra igång!

dax att måla nu bois!! 

Let´s get ready to rumble!

Matchen är igång! Viktigt med en bra start som vanligt. Go BOIS! 

1-0 Olof Mårs (Daniel Håkansson, Per Edblom) 4.06

Mål direkt =/ segt... men vi kommer igen! 

fortfarande 1-0, 10 minuter in i matchen. powerplay Bois nu =) 

3.30 kvar av första... vore kanon med ett kvitteringsmål nu !

inför Troja imorgon!

Härligt med match imorgon igen! Jag är så taggad så det finns inte... hoppas gubbarna är på samma humör! =) Finns inte på kartan att det blir poängförlust imorgon. Jag vet, Troja är bra, men Bois är taggade !! Och då går formeln "motivation slår klass" in automatiskt, hajar ni? =) 

Och för det andra så har Troja inte imponerat så väldigt mycket det senaste, här är Bois resp Trojas fem senaste matcher:

Bois

BHC (h) 2-0
VIK (b) 1-2
V Lakers (h) 0-4
Löven (b) 3-4 str. 
Mora (h) 3-2 fl.

Troja

Almtuna (b) 3-6
Mora (b) 2-5
Malmö (h) 4-2
Sundvsvall (b) 3-1
Leksand (b) 1-10

Trojas målis kan ju inte ha så bra självförtroende iaf. Laget har släppt in 24 mål de fem senaste. Åkerström har släppt 12 mål på lika många matcher. Så ett hett tips är att skjuta mycket imorgon! Det kommer löna sig ! 

Wikegård skulle ha tagit trappan istället!

Jag var uppe och såg hela matchen mellan Sverige och Kanada inatt och det var längesen jag var så upprörd... eller förbannad är väl rätt ord! Bara att se alla kaxiga kanadensare. Och på sättet dom vann... Om Sverige betett sig som kanadensarna gjorde hade jag skämts. Visst, Sverige fick ganska många powerplay, men domarna trodde tydligen det bara fanns 2-minuters utvisningar i hockey! Jag gillar inte att gnälla på fel domslut, men när det är så här tydligt så går det ju inte blunda för det direkt.

Ni som såg matchen inatt förstår nog vad jag menar med allt =) Jag orkar inte älta det där mer nu.... Vi nitar dit dom nästa år! 

Och Wikegård-stackaren ja... han stod där i hissen på väg upp till Chris och var taggad för att kommentera en riktig hård och jämn fight, då kommer jublet han inte ville höra, 1-0 till Kanada! ridå ner direkt! Och som inte det var nog, inför tredje pratade han om hur viktigt det är att vi klarar det första boxplayet, och så gör han samma visa, ställer sig i hissen, pillar sig lite i naveln, och sen hör han dånet igen, 3-0 och gonatt!! Var bara tvungen att lida med han. Han hade det värre än oss i stugorna inatt. Nästa gång tar han trappan, var så säker ;)

Härligt att Troja åkte på storstryk förresten, sånt gillar vi =) Är dom lagom nertryckta i skorna tills boisen kommer och hälsar på =) 

Yes!

Saken e klar, både Huddinge (0-5 mot Mora) och Nybro (1-4 mot Västerås) förlorar idag på hemmaplan och går miste om extremt viktiga poäng i kampen om allsvenskt kontrakt. Att båda förlorar på hemmaplan är riktigt bra för Bois, för det är just deras hemmastyrka som gör att dom ligger där dom gör. Både Nybro och Huddinge är så pass dåliga bortaplan. Här är lite bortastatistik på lagen i botten inklusive Bois.

13. Huddinge             36-80     8 poäng
14. Mariestad Bois    29-69     7 poäng
16. Nybro                    19-56     3 poäng

Visst, inget av lagen har någon kanonstatistik på bortaplan, men känns som Bois bara blir bättre och bättre på bortaplan och att det är något man växer in i. Huddinge och Nybro borde ju vara vana och veta hur man ska bete sig på bortais i allsvenskan vid det här laget. Och att ta poäng på Björklöven borta som Bois gjorde senast visar ju bara hur bra dom kan vara! Ett annat bra exempel är Bois match mot Västerås borta där dom var grymt nära att snuva topplaget på poäng (matchen slutade 2-1 till VIK). 

Så sammanfattningsvis tycker jag Bois är värda att vara högre upp i tabellen än vissa andra lag, ingen nämnd, ingen glömd. Men gäller ju att vinna matcherna oxå... Vilket Bois kommer göra nu på det nya året, var så säkra ;)

går det bois väg ikväll? =)

Ser ut som det går Bois väg ikväll för en gång skull. Tänker på hur det går för de största konkurrenterna mot Bois. Så här är läget just nu: 

Huddinge (29 poäng) - Mora          0-2      (tredje pågår)

Nybro (30 poäng) - Västerås         0-3      (tredje pågår)

Hoppas verkligen detta håller i sig =) Är inte ofta både Nybro och Huddinge förlorar på hemmaplan samma omgång. Och om Huddinge förlorar idag spräcks deras sex matcher långa svit med segrar på hemmaplan. Inget mig emot =) 







många som vill lira i Bois =)

Så är ännu en spelare klar för spel för Bois =) Johan Skinnars var namnet och kommer närmast från Nyköping där han har gjort succé. Varför vill dom inte ha kvar honom undrar ni kanske då? Ekonomiska problem är orsaken. Skinnars är ett lån så ingen vet hur länge han kommer stanna, men han kommer garanterat spela med Bois Januari ut iaf. 

Fakta: Johan Skinnars

Ålder: 19
Position: Forward
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg



Björklöven svek, men JVM-hjältarna håller!

Hej alla... nu börjar det närma sig vardagslunken igen! =) Kan tänka mig att många har haft det skönt hemma med mycket god mat och många sköna kvällar hemma. Men nåt som är bra med att vardagen börjar igen är ju att det bli betydligt mer hockey =) Det gillar vi! 

Så avdelningen "Fokus: Huddinge" som jag startade upp förra gången. Jag såg lite av matchen mellan Huddinge och Björklöven och som vanligt jobbade Huddinge stenhårt på sin hemmaplan och gav inte några stora ytor åt lövenspelarna. 3-1 slutade matchen och nu har Boisen sex poäng upp till stockholmarna igen, tungt tungt! Men idag spelar Huddinge igen, mot ett på pappret starkare motstånd, nämligen Mora. Så jag hoppas verkligen Mora är taggade idag och nitar dit hemmalaget!  =) 

VM- Final ja! Småkronorna är ju klara för VM-final mot favoriterna Kanada på deras hemmaplan. Kan det bli mer spännande? Tror inte det! Men både Sverige och Kanada fick kämpa stenhårt för att klara sig till finalen. Sverige via 5-3 mot Slovakien efter en grym tredjeperiod av Sverige (underläge 1-2 inför tredje). Kanada fick det dock ännu svettigare mor Ryssland, 5-5 målet kom inte förrän det var fem sekunder kvar av tredje, Kanada kunde sedan avgöra bataljen genom straffar.

Finalen sänds i SVT kl 01.30 natten till Tisdag

Fokus: Huddinge!

Ikväll spelar Huddinge mot Björklöven, matchen sänds för övrigt på TV4 Sport. En match som är lika viktig för Bois som för Huddinge. För from nu så är det bara fokus på Huddinge i Bois jakt på en allsvensk plats. För som läget är nu så spelar ju faktiskt Bois i ettan nästa säsong. Något som jag tycker skulle vara osannolikt efter hur de senaste matcherna bois spelat. 

Så heja fram Löven ikväll! Vore en perfekt start på det nya året =) 

Den 11:e Januari så väntar matchen med stort M. Huddinge - Mariestad Bois i Stockholm, en match som kan vara skillnaden mellan ettan och allsvenskan! Kommer bli några extremt viktiga veckor för boisen framöver. 

Så missa inte TV4 Sport från kl 18.30 ikväll! HEJA LÖVEN! 

RSS 2.0