Dax att summera hockeyåret 2008!

Så var detta året till ända... ett år som går till historien om man är Boisare! Året då Bois gick upp till Allsvenskan efter en helt otrolig säsong i division 1 och kvalspel till följd! 

Tänkte göra lite utmärkelser till årets prestationer... är ju så populärt på TV så det funkar väl här oxå ;P håll tillgodo

Årets Prestation: Laget Bois

Att ta sig till Allsvenskan med ett lag som knappt var tippat att klara sig till Allettan är inget annat än en grym prestation. Mot alla odds gick Bois och knockade allt motstånd. Grymt är ordet! 

Årets Målvakt: Per Åkerström 

Inte helt oväntat efter hans otroliga räddningar både i kvalet till Allsvenskan, men oxå nu i allsvenskan där han visar att han är en toppmålvakt. Stabil som få! 

Årets Back: Joakim Nettelbladt, Tomas Mitell

Dött lopp här, för utan Mitell skulle inte Bois varit där dom är idag. Så bra är han! Med hans kyla i framförallt powerplay och hans rutin från viktiga matcher bar han fram laget till allsvenskan. Nettelbladt är det stora glädjeämnet på backsidan denna säsongen, en riktig bra back med många kvaliteter både framåt och bakåt!

Årets Forward:  Mikael Zettergren

Att komma in i ett nytt gäng och bara producera massa mål framåt är inte det lättaste, men "Z" har lyckats på ett utomordentligt sätt. En klasspelare som är livsfarlig för motståndarna.

Årets tränare: Andreas Appelgren

Appelgren måste ju få endel av kakan oxå. Han är ändå hjärnan bakom den stora prestationen i våras. Han kan hockey utan och innan och framför allt känner han till alla spelares styrkor och svagheter som få andra tränare. Något som kan vara avgörande nu när det ska till att avgöras i allsvenskan. 

Årets Mål: Fredrik Johnsson slagskott mot Leksand hemma 

Visst, det finns massa mål som är grymt snygga, många från just Johnssons klubba, men målet mot Leksand hemma var så talande på något sätt. Att just han får göra ett sånt mål i kanske hans sista säsong mot en av sveriges förnämaste hockeyklubb Leksand, det är så stort! Och på vilket sätt sen =) Det rasslar nog lite i nätet än .. hehe

Årets Match: Bois - Malmö, Bois - Leksand

Dött lopp även här! Den ena var jag på plats själv (Malmö) och den andra såg jag på Tv:n. Men båda var elektriska på något sätt. Alla som sett matcherna live eller på tv fattar nog. Bois var i vilket fall grymma i båda fighterna, men tyvärr blev det ju bara en poäng. Bois var värda ett bättre öde i båda. 

Endel lägger till något som "årets flopp", men jag vill inte ha några negativa kategorier här så jag hoppar det ;)

Hoppas nu verkligen att ni har en kanonnyårskväll och fortsätter att stötta Bois även 2009, det kommer dom behöva! GOTT NYTT ÅR!!! 





Sundin snart spelklar i Vancouver

Alla ni som följer med i hockeyvärlden vet säkert att Mats Sundin har skrivit på för Vancouver Canucks strax innan jul. Nu väntar Canucksfans spänt på att han ska skrinna in på isen oxå. Läste häromdagen att det lutar åt att han gör comeback runt den 7 Januari. 

Lite kuriosa. Jag var själv i Vancouver i November 2007 och tittade på Vancouver - Colorado med bla Näslund, Sakic och så klart bröderna Sedin på isen. Var en match man aldrig kommer att glömma, 18 500 i publiken och en grym arena (General Motors Place). Funderar på att göra ett återbesök under OS 2010 i Vancouver, får se vad som händer. Här kommer iaf några bilder från matchen. 









Danielsson redan inne i gänget!

Läste precis på Bois hemsida och intervjun med våran nya back Anders Danielsson. Han berättar där att han redan är inne i gänget och trivs hur bra som helst! Just detta, att det är så bra stämning i laget tror jag kommer göra susen nu efter nyår. För lagen som spelar som ett lag har ett grymt försprång på alla andra. Men det gäller att Bois oxå har det där lilla flytet som de haft i de senaste matcherna nu. 

För mer läsning om matchen, kommentarer och intervjuer, gå in på www.mariestadbois.se ;)

Härligt att Medinov har kommit igång ordentligt nu oxå förresten =) Som jag har väntat. Vet ju hur bra han kan vara! 




Bois - Mora 3-2 ot

Matchfakta Bois - Mora    3-2     (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Andra perioden
0-1 Mattias Ekholm (Colby Genoway)
1-1 Christer Andersson (Robert Medin, Martin Westberg)

Tredje perioden
1-2 Colby Genoway (Teemu Elomo, Greger Artursson)
2-2 Ronny Johansson (Martin Wallin, Mikael Zettergren)

Overtime
3-2 Mikael Zettergren (Fredrik Johnsson)

Skott: 33-36

Publik:  2152 (!)

Seger efter chockstart i OT !!

Efter bara 13 sekunder in i OT gör Zettergren 3-2 och avgör fighten !! Två grymt viktiga poäng till Boisen! =) Så underbart skönt med ännu en seger mot ett topplag. Bois har nu tagit 5 av 6 poäng mot Mora. Tror inget annat lag har lyckats med den bedriften!? 

Ronny gör 2-2 med bara 3 minuter kvar !!!

usch vad spännade det måste vara jämnt när Bois spelar!!

Ronny gör 2-2 med bara 3 minuter kvar av matchen i Powerplay... händer inget målmässigt efter det.. väntar på OT nu. 



Mora gör första målet...

Det tog halva matchen förrän någon fick in pucken. Tyvärr var det Mora som målade, men detta är långt från över. Boisen är helt klart med i matchen! 

MÅÅÅÅÅÅL!! 1-1,  så lätt var det ! Christer Andersson gör målet 30 sekunder efter Moras ledningsmål.. assist från Medin och Westberg. Nu gör vi 2-1 oxå! ! 

två PP på raken för Bois nu.. hänger ett mål i luften nu =) 

4 min kvar av andra och Mora har klarat av båda boxplayen... men än är inte perioden över.. Framåååååt Bois!! 

andra slut... Bois vinner även andra perioden i skott, 17-14, totalt 25-20 nu

två boxplay för bois i inledningen =/

Först åker Daniel Johansson ut 2 min för Hooking och sedan är det dax för Ronny att sätta sig på botbänken han oxå... drygt 10 minuter spelat av första perioden. En Moraspelare borde åka ut nästa gång!? 

Första perioden är över.. Bois fick sitt PP i slutet av perioden, men inget mål. 0-0 på tavlan och 8-6 i skott till Bois trots två boxplay. Ser lovande ut =) 

lineups idag

Som ni märker så är inte jag på plats i Mariestad idag. Får sitta här i lägenheten i Jönköping och följa dramat istället... oftast mycket nervösare än att vara på plats =) 

Här är dagens lineups iaf, för er som ev. heller inte är på plats. 

Förstafemman: Hagström, Nettelbladt, Torstensson, Ronny, Zettergren
Andrafemman: Wallin, Jones, Persson, D Johansson, Johnsson
Tredjefemman: Westberg, Danielsson, Ekan, C Andersson, Medinov
Fjärdefemman: Nyrén, Calle, R Blom, Thörnqvist, Helmer

Nästintill ordinarie trupp idag, känns bra! Spännande med Johnsson och Persson i samma femma, blir nog några baljor från den femman idag =) 

45 minuter till nedsläpp =)

Har en stark känsla att Bois kommer vinna idag! =) Sån där känsla man bara får ibland... hoppas verkligen jag har rätt =) 

Tänker iaf sätta en slant på boisen ikväll =)

GO Bois! 

Sverige - Slovakien inatt

JVM fortsätter. Inatt spelar Sverige mot Slovakien. Matchen sänds i SVT24 kl 00.30



Troja spöade Malmö!

Som jag skrev innan uppehållet så fortsätter Malmös kräftgång... och nu kan ännu en förlust läggas till handlingarna! Troja vann idag med 4-2 på hemmaplan. Troja tog ledningen med 2-0, Malmö tog tillbaka till 2-2, men i tredje avgjorde smålänningarna drabbningen genom två mål i slutskedet. 

Känns som Malmö absolut inte är något lag för Elitserien 2009/2010 och det är inget annat än fiasko med en splirrans nybyggd arena nere i Skåne! Man kan ju undra hur framtiden kommer se ut för laget!? Kommer garanterat bli turbulent!

Kolla in Johans blogg (MIF-supporter) för mer kommentator från matchen. En länk finns här till höger på sidan. Läste på hans sida att bara fyra spelare i Malmö tackade sin 100 man starka klack i Ljungby idag. Snart kanske man inte bara har dåligt med poäng, utan dåligt med supportrar oxå. Efter sånt uppträdande börjar man ju undra!?


busen Christer Andersson =)

Var längesen jag la upp statistik här.. är ju alltid skoj =) 

Först ut är utvisningsminuter i Bois

1. Christer Andersson 96 min 
2. Karl Helmersson 66 min 
3. Joakim Nettelbladt 51 min
4. Ronny Johansson 36 min 

Notis: Zettergren är bland dom som är minst i utvisningsbåset, endast 8 min på 29 matcher

Målprocent i Bois

1. Christoffer Ekholm 15 %
2. Mikael Zettergren 13 %
3. Fredrik Johnsson 12 %

Notis: Finns många i laget som måste förbättra sin procent, en är Ronny som endast har 6 % i målprocent. Ekan är alltså dubbelt så effektiv jämfört med Ronny. 

Powerplaymål 

1. Mikael Zettergren 6 mål
2. Fredrik Johnsson, Christoffer Ekholm 4 mål
4. Viktor Torstensson 2 mål 

Notis: Zettergren ligger på en delad 9:nde plats i serien på sex gjorda mål i PP


 



repris mot Mora?

Imorgon kommer Mora IK till Katrinhallen. Ett besök som Bois inte borde bli alltför skraja för. Alla som minns vet att Bois vann första matchen mellan lagen uppe i Mora. Och en repris vore inte helt fel, men en stor skillnad är att Mora har betydligt bättre form för tillfället. Men Bois har oxå bra form så det borde inte vara omöjligt. Det kommer bli en hård fight iaf! Bois vet att varenda poäng är livsviktig i detta läget och kommer inte vika ner sig en tum. Mora måste vara jävligt bra om dom ska ta alla tre poängen från Mariestad. Att Mora spelade igår är oxå en fördel för Boisen som iofs haft en lång resa ner till Mariestad i buss, men har iaf fått vila lite längre. Laddningen inför såna här matcher tror jag är grymt viktig. Motivation slår ju klass som man brukar säga. Det tror jag på imorgon! =) 

Dax att börja ladda! Go Bois! 

Vinst för småkronorna i JVM

Småkronorna vann den inledande matchen mot Finland med 3-1. Såg själv sista perioden där Sverige dominerade spelet men finnarna kämpade tappert. 3-1 kom inte förrän i slutet i tom kasse. 

Matchfakta: Finland - Sverige 1-3    (0-2, 1-0, 0-1)

0-1 Markus Johansson (David Ullström)
0-2 David Rundblad (Andree Pettersson, David Ullström)
1-2 Toni Rajala (utan assist)
1-3 Mikael Backlund (utan assist) tom bur i spel fem mot sex

Skott: 21-28

Publik: 9658 

Matchens lirare: 
Finland: Toni Rajala 
Sverige: Oscar Möller

Sverige har tre matcher kvar i gruppspelet. Slovakien, Lettland och Ryssland.

dagen efter dramat i umeå

det är dagen efter Bois match mot Björklöven... Kändes väldigt surt att inte boisen fick med sig alla poängen när dom ändå lyckades med konststycket att hämta upp 0-3 till 3-3 uppe i Umeå. Men sättet boisen gjorde det på kommer vara det viktigaste inför fortsättningen. Bättre omstart på serien finns inte! Om vi jämför med Huddinges match så verkar det som att Bois har grymt mycket bättre form än stockholmarna. Visst, Växjö är bra på hemmaplan, men att få stryk med 0-8 och inte få in en enda puck är inget annat än uselt! Men känns som att Huddinge är något av ett PÅ/AV-lag. Om dom kommer i tidigt underläge i matchen så slutar dom kämpa och det rinner iväg. Här är några av Huddinges matcher som är exempel på det

Sundsvall - Huddinge 6-3
Västerås - Huddinge 7-2
Mora - Huddinge 9-1
Almtuna - Huddinge 7-3
Leksand - Huddinge 9-2
Växjö - Huddinge 8-0 

Detta är alltså sex matcher på bortais som Huddinge släppt in sex mål eller mer och förlorat stort. Huddinge är däremot mycket bättre på hemmais där dom är mycket svårslagna. Huddinge har faktiskt fem raka hemmavinster just nu, ska det bli en sjätte tro?  

Huddinge - Bofors 5-1 
Huddinge - Nybro 3-0
Huddinge - Malmö 4-2
Huddinge - Oskarshamn 4-2
Huddinge - Västerås 3-2 str
Huddinge - Björklöven ???? 

Om vi då kollar lite på Bois facit, bois som ligger fem poäng efter Huddinge i tabellen just nu. Jämför vi stora förluster så har bois dessa:

AIK - Bois 5-0
Almtuna - Bois 6-2
Leksand - Bois 10-1
Bois - Oskarshamn 0-6
Nybro - Bois 6-1
Oskarshamn - Bois 5-0  

Om man jämför detta så ser vi tydligt att Huddinge släpper in betydligt fler mål oftare än Bois. Bois har endast släppt in fler än sex mål i en match, mot Leksand borta, och det var i början på säsongen! 

Till sist, hur är det då med Bois hemmaform? 

Fem senaste

Bois - AIK 1-4
Bois - Almtuna 3-4
Bois - Leksand 2-4
Bois - Borås 2-0
Bois - Växjö 0-4

Som alla ser så har Bois bara tagit tre poäng på deras senaste fem hemmamatcher. Vi jämför det med Huddinges hela 14 poäng (!) på lika många hemmamatcher. Det är just detta som är skillnaden i dagsläget. Bois MÅSTE börja vinna mer på hemmaplan! Och Huddinge får inte hålla i sin svit på hemmaplan. Det är väl det som är lösningen på fortsatt spel i allsvenskan just nu... väl där över strecket så tar vi en titt på eventuella kvalmotståndare ;)

Straffar

Ismaskinen ska fixa isen lite först.... sen avgör straffar detta drama! 

Forsberg 1-0 
Zettergren missar 1-0 
Öberg 2-0 
Johnsson missar 2-0 

Saken e klar ... Löven tar bonuspoängen och vinner på straffar... samma visa som i Katrinhallen, hemmalaget vinner på straffar. 

Känns bittert ändå på något sätt. En poäng känns så fjuttigt med trepoängssystem.. men men.. Får komma ihåg att Löven ledde med 3-0 inför tredje. Sättet Bois gjorde detta på är det viktigaste att ta med sig från matchen. Vi tar tre poäng på Mora i Mariestad istället! 

Skott: 34-22 

Övriga matcher: Växjö - Huddinge 8-0 (pågår) Leksand - Almtuna 4-0 (slut)

Och djurgårdare som jag e så måste jag ju bara uppmärksamma att DIF vann mot Rögle med 3-1. =) 

Overtime

spel 4 mot 4... borde gynna boisen! Go Bois! 

1.28 spelat... inga större farligheter än så länge

utvisning Bois... Anders Danielsson 2 min ... jobbigt läge (62.14)

Löven lirar runt ... men tiden går 

Livsfarligt framför Åke i buren nu .... luktar mål, men bois kämpar stenhårt ! (63.51)

Bois fulltagligt ! 

27 sekunder kvar ... är svettigt detta 

Slut! Känns skönt med straffar =) Bois hade inget framåt på OT 



tredje perioden

Nån som har något tips på något gott jag kan överraska tjejen med ikväll förresten? Helst inte julmat då =) 

tredje är igång... inte hänt nåt av intresse än 

3-1 !!!!  =) ROBERT MEDIN... det var på tiden... skönt att målet kom tidigt i tredje! (44.44) Blev helt tyst på Lövens radiokommentator nu... GO BOIS! 

Utv. Abuse på Bois 2 min (44.44) Ingen aning om varför men ...  

Växjö - Huddinge 7-0 (!) Skönt att stockholmarna åker dit ordentligt! Och målskillnaden kan ju vara avgörande mellan Bois och Huddinge i slutet av serien! 

Jätteräddningar av Björklövens målis... och PP för Bois nu oxå! (47.47)

JAAAA !!! 3-2 ... Det har hängt i luften länge nu ! Markus Persson trycker in pucken! =) Gött !! Nu fortsätter vi bara mala sönder dom! (49.46)

3-3 !!!!!!!!! Faaaaan vad starkt...!!! Så underbart! Nu tar vi alla tre poängen gubbar !! (51.17)

pust... utvisning på Bois nu... 2 min holding på Danielsson

Daniel Johansson gjorde 3-3 btw ... assist av kung Johnsson! 

Ribbskott av Löven i PP .... ofarligt! =) 

Slagsmål vid Boisburen... är känslor i Umeå nu.. =) Jag tippar att Ronny gör 4-3 ;)

dubbelutvisning.. Bois fulltagliga nu! (54.15)

Ronny fick läget, men pucken i plocken! =/ 

4 min kvar! 

tekning i bois zon nu ... 3.40 kvar

2 min kvar ... utvisning på en lövenspelare !!! =) Kom igen nu!! Timeout Bois! 

Kontring av Björklöven och räddning av Åke... riktigt nära! 

19.16 ... tekning i anfallszon

19.53 ... tek i mittzon 

Tredje slut.. minst en poäng är hemma! Grym kämpainsats i tredje ! Nu tar vi bonuspoängen =) 

andra perioden

PP till Mariestad igen! (20.47) Nu sätter vi denna! 

3-0 till Växjö mot Huddinge nu.. 

2-0 till Björklöven nu oxå (23.18) En bjudning av Torstensson! =/ blir jobbigt detta!! 

3-0  ... Magnus Gästrin...(24.51) "egen uppvisning"  enligt radion. Låter som Boisen är sega i benen... känns som matchen är körd nu! Tungt tungt! 

Utvisning på en lövenspelare.. (28.45) ta denna chansen nu Bois! 

Persson fick ett fint läge i PP men skjuter över, utvisning på Bois i momentet efter: 2 min på Nettelbladt - Interference (30.17)

Måste få in reduceringen innan denna perioden är slut, annars blir nog detta för svårt tyvärr

Skott på insidan stolpen av Martin Wallin ! ! =( Och så misstänkt utvisning på lövenspelare direkt efter, men istället 2 min på Jones.... (34.15) Jobbig minut ! Oflytet fortsätter ! =/  

Boxplay avklarat!  Nu måste bois framåt med allt! Ett mål innan tredje skulle vara grymt värdefullt i detta läget! (38.32)

Andra slut och inga fler mål ! Känns helt klart som Bois var värda ett bättre öde! 9-5 i skott till Löven i andra, men då hade dom två PP utan utdelning oxå!  

Bois lineups idag!

Förstafemman: Hagström, Nettelbladt, Zettergren, Ronny, Torstensson
Andrafemman: Jones, Wallin, Johnsson, D Johansson, Persson 
Tredjefemman: Danielsson, Westberg, Helmer, C Andersson, Ekan
Fjärdefemman: Bergström, Calle, Medin, Törnqvist, R Blom 

Nyrén (väntar barn) =) och nya backen Robin Karlsson (här i Jönköping med HV) saknas. Och Sjöman och Lööf är skadade. 

första perioden igång!

Bois får spela PP direkt (3.41)

6.54 spelat av första och inget mål än... 

http://www.bjorkloven.com/static/webbradio/slim/

Ni kan följa matchen via webradio! klicka på länken! 

Torstensson får 2 min för tripping (11.16) 

Jag får inte igång webradion... men borde fungera. 

Bois klarade av spelet i Boxplay =) (14.03)

Växjö - Huddinge 1-0 .. Gött!! 

Tripping på Ronny efter 16.44, måste hålla tätt denna perioden ut! 

1-0 till Björklöven i PP (17.29) Så kom det målet som inte fick komma! jaja... bara att kämpa vidare! Nästa mål måste Bois göra! 

Första perioden slut! Löven vinner skotten med 14-7 och leder väl rättvist. Men Bois kommer inte ge sig utan fight... Borde väl ha lite flyt för en gång skull!? 

Ny spelare i Boiströjan!

Har ju glömt att välkomna bois nyförvärv från Mora IK Anders Danielsson, ni har säkert redan läst om det i TSL eller Bois hemsida. Men om nån missat det så skriver jag lite om det här oxå. 

Anders är back och kommer stärka Bois svagaste länk betydligt. Anders är en ung rutinerad spelare som varit skadad endel det senaste och därför har han inte fått chansen i Moras A-lag denna säsongen. 

Hoppas verkligen han är så bra som det låter, då blir detta ett välbehövligt tillskott på backsidan för boisen =) 


första perioden viktig!

Nu är det bara tio minuter till nedsläpp uppe i Umeå! Blir skoj att följa lite hockey igen =) Det gäller att Bois ligger på ordentligt i första och framför allt inte släpper in något mål i första. Det är ofta det som knäckt Bois denna säsongen, att dom släppt in tidiga mål så att dom fått jobba i uppförsbacke hela matchen. Det håller inte i allsvenskan, i division 1 kunde man ta upp både 2 och 3-0. Men 3-0 underläge i allsvenskan är grymt svårt att ta igen. 

Får bara hoppas att alla är på hugget i början efter den långa bussfärden upp. Dax att ladda! 

C u soon! 

Nostalgi-dax igen

Vet att många är sugna på att få se mer från mitt arkiv från förr. Kan meddela att jag planerat att lägga in lite innan nyår... så inom de närmsta dagarna lovar jag lägga in lite nostalgiska reportage och bilder. 

Löven borta idag... nedsläpp 16.00


Lövens supportrar laddar upp från kl 14.00 idag... lär behövas =) Bois kommer garanterat vara taggade idag. Hoppas verkligen Lövenspelarna har ätit mycket gott under julen. Känns på förhand som Bois ändå har en bra chans att skrälla idag. Blir spännande i vilket fall som helst! 

En annan match att hålla koll på idag är premiärmatchen Sverige - Finland i JVM, matchen startar 00.30 i SVT24, missa inte det! ;)

Återkommer med mer info och sånt närmare matchstart... Synes

JVM-truppen

Målvakter

Jakob Markström, Brynäs
Mark Owuya, Djurgården

Backar

Sebastian Eriksson, Timrå
Victor Hedman, Modo
Erik Karlsson, Frölunda
Nichlas Torp, HV 71
David Rundblad, Skellefteå
Viktor Ekbom, Linköping
Tim Erixon, Skellefteå

Forwards

Oscar Möller, Los Angeles Kings
Mattias Tedenby, HV 71
Marcus Johansson, Färjestad
Anton Persson, Brynäs
Joakim Andersson, Frölunda
Andreé Pettersson, HV 71
Magnus Svensson Pääjärvi, Timrå
Mikael Backlund, Västerås
Nicklas Lasu, Frölunda
David Ullström, HV 71 
Jacob Josefson, Djurgården
Carl Gustafsson, Djurgården
Simon Hjalmarsson, Borås

Noterbart 1, två allsvenska spelare, och en NHL-spelare i truppen, snacka om skilda världar. Men finns ju spelare som gått direkt från AS till NHL så detta är ju en perfekt scen att visa upp sig på. 

Noterbart 2: Markström i målet kommer bli grymt viktig så bra som han visat att han kan vara i Elitserien.


Vart är Tre Kronor på väg!?

Jag tittade delar av Sverige - Finland och nästan hela matchen idag mot ryssarna. Och vad ska man säga? Tre kronor är inte som det en gång varit. När jag var liten var varenda match i landslagströjan på liv och död. Och man var "inne" i matchen och kände nästan pulsen på spelarna genom tv-rutan. Nu ser jag hellre en match i allsvenskan mellan Almtuna och Sundsvall än en Tre Kronor-match. Det finns ingen spelglädje eller jävlaranamma i dagens Tre kronor. Det enda jag tyckte var skoj idag var att ryssarna har hittat sån spelglädje, det säger väl allt!? 

Det var snack i studion med Wikegård att han tyckte att B-Å Gustafsson borde avgå. Jag håller med! Något måste ju hända, det är ju som med ett klubblag, spelarna måste fatta att det är allvar! Och framför allt se något nytt och få ny gnista på isen. 

Tre Kronor tog endast en poäng i denna turnering. Sist och inte ens med i matchen mot varken Tjeckien eller Ryssland. Pinsamt! Har grymt högre krav på landslaget! 

Nu ser jag fram emot att se på JVM i Kanada (start 26 december) där Småkronorna ska försöka sno guldet från Kanadensarna. Det är förresten det största minnet jag har från landslagshockey den senaste tiden, jag tänker på JVM förra året, då var det riktig underhållning framför tv:n!

Matchfakta

 Ryssland - Sverige 6-2 (1-0, 2-0, 3-2) 

Mål SWE: Johan Åkerman, Jimmie Eriksson 
Mål RUS: Mikhnov, Tereshenko, Atyushov, Zaripov, Mozaykin, Kulyash 

Skott: 36-21
 

GOD JUL!! och lite klapptips =)

Så var det jul igen, visst går tiden fort när man har roligt =) Tänkte tipsa om några hockey-klappar som kanske passar bra under granen! 

Först ut är det hederliga STIGA-spelet ... kommer alltid leva kvar =) 
NHL 09 till PC, XBOX360 och PS3 ... äger ett själv och det slår det mesta inom tv-spelsvärlden, ett måste för alla hockeytokiga =) 



Och sist men inte minst... En biljett till en Bois-match... bättre julklapp finns inte!! 

Stressa inte ihjäl er innan jul nu! GOD JUL på er alla ! Ses på annandagen! ;)

Kris i Malmö Redhawks!

Malmös kräftgång fortsätter! Förlust igår igen, 0-2 mot AIK och nu ligger skåningarna på en åttonde plats i serien. Långt ifrån vad som fansen och spelarna tycker är godkänt. Det krävs en otrolig uppryckning för att Radhawks ska ha en chans att ta sig till Elitserien nästa år. Men nåt som ska noteras är att Malmö behöver ju inte nödvändigtvis bli topp tre i tabellen. 4-7:an i serien får ju förkvala till kvalserien. Så det viktigaste för Höglund och co är ju att få till spelet och framförallt målskyttet. Men jag skulle sätta min slant på att AIK går upp i Eliten, tror inte på Leksand och Växjö. Malmö då? Kommer till kvalserien men kommer väga för lätt där.  

4Mora IK27135999 : 76471022
5Almtuna IS28145983 : 68470500
6VIK Västerås HK2812610101 : 91441113
7IF Sundsvall Hockey271251070 : 86442111
8IF Malmö Redhawks26116983 : 61430141
9IF Björklöven271161069 : 68432121
10IF Troja/Ljungby281321390 : 103421100

två matcher kvar på 2008

Björklöven borta och Mora hemma. Det är dom återstående matcherna på schemat för Bois innan vi kan summera 2008. Ett år som kommer gå till historien, hur det än går i de avslutande matcherna. Året då Mariestad Bois lyckades med bedriften att gå till Sveriges näst bästa liga! Även om det är mycket motgångar just nu ska vi komma ihåg att bedriften att ta sig till allsvenskan är riktigt riktigt stor! Att vi nu kräver att laget ska klara sig kvar är ju en bieffekt av framgångarna från förra säsongen. 

Och även fast vi ligger sex poäng efter Huddinge i botten av tabellen så är detta långt ifrån över. Och jag erkänner att jag var lite bitter förra gången jag skrev här, hade nog bara lite för höga förväntningar innan den matchen. Det jag försöker säga är att jag har inte gett upp detta än. Bois SKA bara vara kvar i Allsvenskan, så är det bara!! 

snart julafton nu oxå, då måste man ju vara snäll =) 

tack o hej! 

Bois nollade på hemmaplan... igen!

Jahapp.. då var det dax igen. Senast Bois blev nollade på hemmais var mot Oskarshamn då matchen slutade 0-6. Denna gången stod Växjö för motståndet och resultatet skrevs till 0-4. Känns grymt tungt att Bois inte kan få till spelet och målen när det behövs som mest. Att spela 1-2 mot VIK borta är inget att snacka om, men 0-4 mot Växjö är ingen vidare hit, när vi bla spelat jämt mot Leksand, Björklöven och Malmö på hemmaplan.

Känns helt klart som att tåget går nu, och Bois är det enda laget som står kvar på perrongen och vinkar farväl. Nu är jag hård, men så är den bittra sanningen. Huddinge (två poäng mot Västerås idag) och Nybro (tre poäng mot Leksand idag!) som ligger snäppet före Bois i tabellen spelar jämt och vinner titt som tätt mot tippade topplag, medans Bois vinner var sjätte-sjunde match. Med enkel matematik så betyder det att division 1-platsen är vigd åt Boisen, tyvärr tyvärr! Jag har väldigt stort tålamod med Bois, men nu känns det som nåt extra måste hända för att trenden ska brytas. Ska Appelgren gå!? Nej, känns som han jobbar på rätt och vet mest och bäst om alla spelarna. Men det stora problemet är att laget fokuserar på fel matcher. Visst, klart man vill vinna alla matcher, men till vilket pris? Har många exempel på hur Bois förlorat hederligt på bortais, för att sedan matchen efter förlora hemma oxå. Om man sparat på några spelare på bortais för att fokusera helt på hemmamatchen tror jag betydligt fler poäng varit i hamn!

Till sist! Jag säger inte att Bois är dåliga i och med detta! Laget har gjort en riktigt bra säsong så här långt och överraskat både mig och många andra. Flytet har däremot inte varit på Bois sida. Det är en del av sanningen. Men det finns såklart endel andra. Det är ju de sidorna ledningen och laget måste försöka få rätsida på till slutet av säsongen. 

Blir med stor sannolikhet en fortsättning på detta.... ha de gött sålänge!

tung förlust mot Västerås...

1-2 borta mot Västerås (!) Riktigt starkt av Boisen att pressa en av seriefavoriterna på bortais! Men som det har varit hela säsongen för Bois, så blir det inga lätta poäng denna gången heller. Kan inte varit en rolig hemresa till Mariestad med vetskapen att man ligger sist i tabellen och är desperat behov av poäng! 

Söndag nu, och Växjö som ligger trea i tabellen är på besök i Katrinhallen! 

Riktigt tung start på matchen, 0-3 när halva matchen är spelad... Men om boisen får in 1-3 så kan detta vända. Gäller att kämpa för varje kvadratcentimeter i såna här lägen! 

Seger mot BHC! Viljan avgjorde...

Det blev vinst och tre enormt viktiga poäng till Bois i bottenstriden! Matchen är inte så mycket att skriva hem om, var väldigt mycket ställningskrig, där Bois verkligen vägrade förlora, därför blev det tre poäng mot BHC som inte var lika pigga i benen som Bois denna kväll. Matchens första mål kom redan efter 26 sekunder genom Zettergren, som även gjorde 2-0 i första perioden, efter detta hände inte så mycket, som sagt väldigt mycket ställningskrig.

Jag kände på mig att Bois aldrig skulle släppa greppet dom skapade i första, man såg verkligen på alla i laget att det var inget som kunde stoppa dom denna kväll. Och det är just såhär jag vill se Bois i framtiden! Jag bryr mig faktiskt inte om att dom vinner på ett "fult" sätt, det är ju trots allt poängen som räknas!

Borashc.se har inte lagt in någon matchrapport på deras sida än förresten, bara bilder från matchen, blir man förvånad!? =)

Imorgon är det Västerås på bortais.. Ingen lätt julnöt att knäcka! Men tror Bois kan skrämma VIK lite iaf.

GO Bois!


röstning på boråshc.se

Detta hittade jag på borås HC:s hemsida idag.. moget att ha en sån omröstning på deras Officiella hemsida, intrycket av sidan blir ju inte så seriös om man säger så. Men jag förvånas inte över deras kommentarer och inlägg längre, har varit med förr =) Undra om det blir något matchreferat om Bois vinner idag? Kan sätta en hundring på att dom skriver något om att Johnsson filmar eller att han snubblade med sig pucken innan han gjorde mål, nåt i den stilen.... Någon som sätter emot!? =)



Ny back till Bois!

Robin Karlsson, där har ni det senaste nyförvärvet för Bois. Ett lån från HV71 som ska spela med Bois december ut först och främst. 

Lite fakta om Robin Karlsson

Ålder: 19
Vikt: 91 kg
Längd: 188 cm 

Han spelar i HV71:s J20-lag och har gjort 19 poäng (8+11) på 24 matcher vilket han ligger på en fjärdeplats i hela serien bland backarna när det gäller poäng. 

källa: HV71.se och swehockey.se



läs detta alla boisare!

http://nyhetskanalen.se/1.645269?entryId=10902

http://nyhetskanalen.se/1.645269?entryId=10902

Det är en fortsättning på TV4:s kommentor Daniel Kristianssons blogg... Och kom ihåg att han ser jävligt många matcher under ett år, bra att ha med i bakhuvudet när du läser detta! =)

måste bli tre poäng imorgon!

Känns som evigheter sen Bois tog poäng nu... senaste poängen togs borta mot Mora den 23:e November, så det är ett tag sedan. 

Känns som vi måste sikta in oss på att klara en kvalplats först och främst, får bara inse att lagen längre upp är för bra! Men att gå till kval behöver inte betyda katastrof, vi vet vad som krävs och kommer garanterat inte underskatta något lag som kommer från ettan, eftersom vi själv var där förra året. Så, jag tror att om vi bara klarar kvalplatsen så är saken biff, för så är bra ändå boisen att vi ska klara att spöa Örebro, Vita Hästen och co.

Men imorgon är det alltså derby i Katrinhallen! Borås kommer på besök och det kommer bli fullt krig på isen, inget av lagen kommer vika sig en tum. Tror dock helt klart att Bois kommer gå segrande ur röken. Det är vi värda!!

Alla till Katrinhallen imorgon!!


tredje perioden.. ska det bli en nolla igen!?

Oskarshamn nollade Bois förra gången, ska det bli repris!?

PP Bois (41:08)

5-0 Richard Gygne (54:06) (Ragnar Karlsson)

Verkar som det blir en nolla denna gången oxå =/

3-0 till Skövde har blivit till 3-2 (52:10), mycket tid kvar. =) Vad var det jag sa? =) PP till Olofström nu oxå! (53:47)

Slut! 5-0 till Oskarshamn, skotten i sista 12-5, totalt 34-27 till IKO

OT i Nybro, minst en pinne till Nybro alltså.

övriga matcher i AS, Almtuna-AIK 6-2, Växjö-Björklöven 6-2, Västerås-Mora 4-4... slutminuter i samtliga matcher!

Skövde - Olofström 3-2 Slut

andra perioden.. dax att måla Bois!

andra perioden är igång... får se hur detta utvecklas!?

SIK gör både 1-0 och 2-0 i början på andra perioden, skoj för dom! Men Olofström kommer nog tillbaka =)

Utv. Petter Nyrén 2 min Kneeing (22:21)

Utv. Christer Andersson 2 min Hooking (24:05)

5 mot 3 i 15 sekunder, kämpa nu Bois!

4-0 Alexander Johansson (25.00) (Richard Gygne) PP-mål

Nu är det godnatt! Ville inte säga det innan, men det känns som Bois lägger energi på fel matcher, varför kämpa som djur mot seriens bästa lag när vi kan spara oss mot sämre motstånd, är ju givet att det är det som gör att det står 4-0 nu! Vi måste vara smartare i fortsättningen om vi ska vara kvar i AS. Vad tycker ni ?

PP för Bois nu igen (32:09) Tåget går nu, sista chansen!

Troja kvitterar mot Nybro 1-1 (36:33) Gött mos!

Andra slut, Skott 11-11, igen!

pausunderhållning!


Väntar på andra perioden

3-0 till Oskarshamn efter första... bara att jobba så kommer målen. Go Bois!


Första perioden är igång! 0-1 direkt... *suck*

Hinner inte sätta mig förrän ettan sitter i baken. Bäst att gå och göra nåt annat sålänge. Funkar ju inte att sitta här iaf... 

1-0 Robin Gartner (01:13) (Utan assist) 

tvåan kommer oxå... vakna nu Bois!!! 

2-0 Jonas Almqvist (03:51) (Alexander Johansson, Ville-Vesa Veinola)

PP Bois nu!! (04.37)
Nybro leder över Troja, 1-0 ... inget vidare för boisen
Viktig match för Skövde idag, SIK - Olofström 0-0 efter 14.00 in i första
PP för Bois igen, nu hänger vi dit den! (13.05)

3-0 Lukas Eriksson (17:27) (Richard Gygne, Ville-Vesa Veinola)

Det var väl den matchen det... blir inte lätt att ta upp detta =/

Första slut, skott 11-11

Lite flyt och två snabba i andra och vi är med igen, men annars blir detta för svårt! mycket bananer och RedBull i pausen är mitt tips! ;)

Tack för all credit! =)

Vill tacka för att ni skickade in era åsikter om hur bloggen är och så. Och det verkar ju som ni är nöjda med sidan =) Skoj att höra! Men jag försöker alltid komma på nya grejer, så jag ska inte luta mig tillbaka bara för det, lovar! 

Veckan som gått har jag haft mycket i skolan, därför jag inte varit så duktig på att uppdatera bloggen som tidigare. Men det där går ju i perioder oxå. Men som jag sagt förut, hoppas ni har överseende med detta! 

Men tack än en gång alla.. det är alltid gött att höra att man sköter sig! =) Annars får ni säga till! 

Ha de gött alla! 

Oskarshamn borta ikväll

Oskarshamn ikväll och ännu en grymt viktig match, alla är ju viktiga nu när vi ligger som vi gör i tabellen. 

Men om Boisen har återhämtat sig från Leksandsmatchen borde tre poäng inte vara omöjliga. Bois har dessutom revansch att kräva efter 0-6 förlusten mot Oskarshamn förra gången lagen möttes. 

Jag följer matchen och kommer lägga ut kommentarer och rapporter under matchens gång. Nedlsläpp kl 16.00 ... väl mött! 

                                                  

kommentarer från "experterna"

Har snappat upp lite från TV4 sportens blogg och Daniel Kristiansson som har skrivit om hans besök i Katrinhallen igår.

"Igår var det Mariestad.
Underbart trevligt och spännande match med blandad kvalité."


"Det märktes att vi ar på landet oxå. Många ville spana in studion nere bakom ena sarghörnet, flera fotade. Tror tom att en blixt nådde mig o Boorken. Mest ämnad för experten tror jag."

avd fördomar

"Christoffer Ekholms tackling nära sargen på Oliver Ekman Larsson va inte vacker, Sådant vill jag se tre matchers avstängning på."

avd Granaths bentackling var jävligt ful den oxå!

"Hej så länge.
Återkommer med mer hockey för att det var riktigt roligt i Mariestad igår."


avd hallå, vakna, du har kommit till en hockeymetropol!

"Bästa ståplatserna upptagna redan 1.5 förenedsläp.
Jag o Boorken satt otroligt nära och Marika fanns mellan båsen, nära nära allt och alla."
 

Bois pressade Leksand in på målsnöret!

Vet inte vart jag ska börja, finns så mycket att säga om gårdagens match. Men kan väl börja med att säga att Bois gjorde en riktig stark insats mot ett Leksand som storsatsar mot Elitserien.

Såg matchen som sagt från TV-soffan, och jag kan säga att ni som var där och hejade gjorde inte bort er =) Det var ett jävla tryck och kommentatorerna var nästan lite rädda att dom skulle ramla ner när det var så grymt drag emellanåt =) Så 5 stjärnor till er i publiken!! Bra jobb där!

Så till själva matchen då. Bois började riktigt bra och visade ingen respekt överhuvudtaget. Leksand fick första powerplayet men det var helt ofarligt. Men sen får Bois sitt powerplay och snurrar bra. Kände redan då att om Johnsson får ett fint pass så sitter pucken i krysset, och som den satt sen!! =) Finns ingen annan i Bois som lyckas med såna stänkare! 1-0 och allt var frid och fröjd, men efter detta tappar Bois spelet helt och Leksand tar över och bosätter sig i bois zon nästan resten av perioden. 1-1 kommer ganska väntat, och även 2-1 hinner LIF göra innan perioden är slut, detta var dock beroende på ett riktigt skitbyte av bois rent ut sagt, Prestberg kommer ren och gör inget misstag.

Andra perioden höll Bois uppe spelet betydligt bättre, även om Leksand får de bästa chanserna, men Åke i målet var omutlig! 0-0 i perioden och en spännande tredjeperiod väntade!

Låter som att det är helt normalt att Bois skulle kunna hålla jämna steg med Leksand, det är ju inte det egentligen, men Bois visar vekligen att man håller hög Allsvensk klass, stundtals vill säga. Största problemet är nog att laget inte är lika stabila bakåt som framåt, att det lätt kan bli lite stirrigt i försvaret, men om detta kan rättas till så kan jag lova att laget kommer ta både hemma- och bortasegrar mot vilket allsvenskt lag som helst. Men om man bara jämför laguppställningarna så ska Bois inte kunna ha en sportslig. Men sport är ju sport, allt kan hända! =)

Så till tredje perioden, där lånet från Leksand, Markus Persson gör 2-2 tidigt i tredje. Grymt drag i hallen igen! Efter det så är det mycket ställningskrig och endel utvisningar, tyvärr får Bois flest och detta avgör indirekt matchen. LIF gör 3-2 med några minuter kvar efter att Åke har storspelat hela perioden, och hela matchen oxå förresten. Tyvärr får inte Bois in pucken i slutet, men LIF var rejält pressat och 3-3 kunde lika gärna kommit.

Sammanfattningsvis en riktig bra genomförd match av Bois som pressar Leksand riktigt ordentligt, och man såg verkligen på Leksand att dom var lättade när slutsignalen ljöd. Det är väl ett tecken om nåt!

Det som känns jobbigast just nu är att vi ligger sist i tabellen, utan att vara riktigt värda det. Man brukar ju säga att tabellen ljuger aldrig. Men i detta fallet tycker jag det!! Bois har pressat alla topplagen Malmö, AIK, Leksand och Västerås. Men ändå ligger vi sist, iofs så är allsvenskan grymt jämn, men Bois förtjänar ett bättre öde! Nu glömmer vi detta och går vidare. Många poäng kvar att kämpa för!  


en timme till nedsläpp

äntligen!! Bois - Leksand om en timme... ångrar fan att jag inte åkte upp till Mariestad idag, men blev lite för tight med plugget. Som tur är sänder ju dom på TV4 Sport. Hörde precis från några SIK:are som är lite avis att Mariestad spelar i finrummet och att ständigt upphaussade SIK bara harvar i ettan hehe. Bläddrade på text-tv och såg att SIK förlorade stort mot Pantern häromdagen. Är inte det farmarlaget till Malmö förresten? ;P hehe... skadeglädjen är den enda sanna glädjen =) 

Tillbaka till väsentligheterna! Bois vs Leksand i Katrinhallen. Kommer bli ett jävla liv på läktaren ikväll kan jag lova.. hoppas det hörs ut i stugorna ute i landet oxå =) 
Just det, måste ju tippa en sån här stormatch oxå... hmm... jag är väldigt optimistisk och säger 3-3 efter full tid. Men allt måste verkligen klaffa då. Men Sundsvall spöade dom sist, så det är inte omöjligt... men svårt blir det =) jaja... den som lever får se!! 

Måste hälsa till Niklas och Micke i Skövde oxå! Glöm inte att slå på TV4 Sport ikväll ;) Så får ni se riktig hockey för en gång skull ;)

Ha de! 

Skrämmande statistik!?

Statistik brukar man ju lägga ut för att visa att sitt lag är lite bättre, men den här gången är jag rädd att allt är precis tvärtemot =) Ska dock försöka hitta något som Bois är bättre på, något måste det väl finnas! !

Powerplay %
Bois: 14,6 %
Leksand: 25,9 %

Boxplay %
Bois: 83,2 %
Leksand: 86,2 %

Mål i numerärt underläge
Bois: 4
Leksand: 3

Fair Play
Bois: 18 min/match
Leksand: 25 min/match

Det räcker väl så =) 2-2 i den matchen, även om det känns som Leksands "grenar" är lite bättre, men hoppas LIF får mycket utvisningar imorgon oxå, då kan det bli riktigt spännande!


Leksand i ett kokande Katrinhallen väntar!

Så var vi där vi absolut inte ska befinna oss, sist i tabellen! =/ Och nästa match är botten mot toppen, Bois mot Leksand! Kan Bois ens rubba Leksingarna!? Har Bois uppehåll gjort resultat? Håller "Zätas" form i sig? Frågorna är många, och svaren får vi på fredag!

TV-sänt och förmodligen fullsatt på läktarna.. kan det bli bättre? Jo, om Bois skulle skrälla och vinna mot dalkarlarna! Känns som Bois kan lyfta sig ett par snäpp och flyga på molnen ett tag om de skulle greja Leksand hemma... Jag tror inte det är omöjligt, Leksand har sett mänskliga ut på sistone och Bois är vassa hemma. Blir skoj att se =) Längtar !


RSS 2.0