Bois pressade Leksand in på målsnöret!

Vet inte vart jag ska börja, finns så mycket att säga om gårdagens match. Men kan väl börja med att säga att Bois gjorde en riktig stark insats mot ett Leksand som storsatsar mot Elitserien.

Såg matchen som sagt från TV-soffan, och jag kan säga att ni som var där och hejade gjorde inte bort er =) Det var ett jävla tryck och kommentatorerna var nästan lite rädda att dom skulle ramla ner när det var så grymt drag emellanåt =) Så 5 stjärnor till er i publiken!! Bra jobb där!

Så till själva matchen då. Bois började riktigt bra och visade ingen respekt överhuvudtaget. Leksand fick första powerplayet men det var helt ofarligt. Men sen får Bois sitt powerplay och snurrar bra. Kände redan då att om Johnsson får ett fint pass så sitter pucken i krysset, och som den satt sen!! =) Finns ingen annan i Bois som lyckas med såna stänkare! 1-0 och allt var frid och fröjd, men efter detta tappar Bois spelet helt och Leksand tar över och bosätter sig i bois zon nästan resten av perioden. 1-1 kommer ganska väntat, och även 2-1 hinner LIF göra innan perioden är slut, detta var dock beroende på ett riktigt skitbyte av bois rent ut sagt, Prestberg kommer ren och gör inget misstag.

Andra perioden höll Bois uppe spelet betydligt bättre, även om Leksand får de bästa chanserna, men Åke i målet var omutlig! 0-0 i perioden och en spännande tredjeperiod väntade!

Låter som att det är helt normalt att Bois skulle kunna hålla jämna steg med Leksand, det är ju inte det egentligen, men Bois visar vekligen att man håller hög Allsvensk klass, stundtals vill säga. Största problemet är nog att laget inte är lika stabila bakåt som framåt, att det lätt kan bli lite stirrigt i försvaret, men om detta kan rättas till så kan jag lova att laget kommer ta både hemma- och bortasegrar mot vilket allsvenskt lag som helst. Men om man bara jämför laguppställningarna så ska Bois inte kunna ha en sportslig. Men sport är ju sport, allt kan hända! =)

Så till tredje perioden, där lånet från Leksand, Markus Persson gör 2-2 tidigt i tredje. Grymt drag i hallen igen! Efter det så är det mycket ställningskrig och endel utvisningar, tyvärr får Bois flest och detta avgör indirekt matchen. LIF gör 3-2 med några minuter kvar efter att Åke har storspelat hela perioden, och hela matchen oxå förresten. Tyvärr får inte Bois in pucken i slutet, men LIF var rejält pressat och 3-3 kunde lika gärna kommit.

Sammanfattningsvis en riktig bra genomförd match av Bois som pressar Leksand riktigt ordentligt, och man såg verkligen på Leksand att dom var lättade när slutsignalen ljöd. Det är väl ett tecken om nåt!

Det som känns jobbigast just nu är att vi ligger sist i tabellen, utan att vara riktigt värda det. Man brukar ju säga att tabellen ljuger aldrig. Men i detta fallet tycker jag det!! Bois har pressat alla topplagen Malmö, AIK, Leksand och Västerås. Men ändå ligger vi sist, iofs så är allsvenskan grymt jämn, men Bois förtjänar ett bättre öde! Nu glömmer vi detta och går vidare. Många poäng kvar att kämpa för!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0