Uppehåll och återhämtning fram till nästa fight...

Bois spelar inte nästa match förrän 10 November då man möter Sundsvall på bortaplan. Skönt för gubbarna att få lite vila inför dom viktiga matcherna som kommer innan jul. Alla matcher är ju viktiga, men det känns som matcherna innan jul kommer vara avgörande för att få ett bra utgångsläge innan serieavslutningen framåt vårkanten. 

Om man ska sammanfatta första delen av säsongen har det väl varit både upp och ner, men jag tar med mig det som varit positivt och man kan inte ha för höga krav på en nykomling. Och många i laget har aldrig spelat i allsvenskan förut, så jag tycker Bois har gjort det riktigt bra så här långt. Bois har heller inte haft flytet med sig än, när det kommer blir det trepoängare istället för bara ett eller två. Några matcher jag tycker Bois borde fått bättre utdelning är bla mot Sundsvall i premiären, Malmö där dom var värda minst två pinnar, Borås som dom borde tagit alla tre och nu mot Löven som dom oxå borde bärgat alla poängen. Men det kommer, var så säker! ;) 

Är så underbart att se att Ronny och Johnsson håller även i Allsvenskan, något som jag tror många undrade innan säsongen, men nu har dom bevisat att dom håller hög allvsensk klass. Som även Åkerström och Zettergren gör. Och alla andra i laget blir bara bättre och bättre för varje match, och man lär sig av sina misstag som man brukar säga, det tror jag verkligen många har gjort i början av säsongen. Tålamod är ett bra ord, även om det går grus i maskineriet ibland är det bara att jobba på. Målet med denna säsongen är ändå att hänga kvar. Om Bois klarar det utan kval har dom gjort det grymt bra! Och då kan vi ha ett allsvenskt lag i Mariestad ett bra tag framöver!! 

Måste säga något om Troja oxå. Att dom var bra visste jag, men inte såhär bra! Men jag kollade deras interna poängliga nyss och upptäckte att det var bara tre (!) spelare som gjort mer än fem poäng. Dessa tre spelare har gjort 20 av Trojas 39 mål i allsvenskan, alltså över hälften av alla mål.  Om vi leker med tanken att dessa blir skadade, så kommer det slå väldigt hårt mot laget. Så jag är inte alls säker på att Troja klarar sig kvar i allsvenskan även om dom öppnat grymt starkt. Kom ihåg vem som sa det först ;) 

123Edblom, Pär    CE1411718
215Håkansson, DLW1431013
318Mårs, Olof        LW136410
490Persson, Mattias  LW14325

Topp 5 interna poängligan

Vilka producerar bäst i Bois? Klart Ronny och Johnsson är med! =) Z och Johnsson har gjort sex baljor vardera, starkt! 

110Zettergren, MikaelRW1466  12
229Johansson, RonnyCE1438  11
326Nettelbladt, JoakimLD14110 11
47Andersson, ChristerLW1418   9
517Johnsson, FredrikRW1462    8

Publiken!

Har inte skrivit mycket om vår grymma publik här på bloggen än.. Men känns som det är lägligt nu efter den härliga matchen igår. 1943 betalande i ett kokande Katrinhallen. Om man jämför publiken med förra årets seriematcher skulle man tro att alla somnat in för gott anno 2007/08 i division 1. Är riktigt bra drag på alla nu och det känns verkligen att vi oxå gått upp ett snäpp! Nu väntar jag bara på att spräcka 2000-gränsen, kan det bli mot Troja!? Jag tror faktiskt det, särskilt när Trojas supportrar brukar följa med och heja. Och vilken drabbning det kommer bli!? Skulle inte vilja vara i Edbloms skridskor den matchen om man säger så =) Han kommer inte få det lätt! 

Men som sagt, vi i publiken är grymt viktiga, så ta med alla ni känner och heja på Bois nästa match! Lika dyrt som att gå på bio, men tio ggr mer spännande och absolut ingen risk att man somnar!! ;) Och det bästa av allt, Johnsson, Ronny "Rockstar", Åke och Z medverkar, med Appelgren som regissör. Kan inte bli annat än succé! 



Säker ledning blev till straffläggning och två poäng

Efter mycket om och men vann Bois mot Björklöven, men 4-1 inför tredje blev till 5-5 och en oviss förlägning. 

Vi tar det från början. Bois startade väldigt ängsligt, man la ut till icing och passade lite hur som helst, ingen fart i spelet över huvud taget. Det syntes verkligen att Bois inte hade självförtroende. Men så kom 1-0 genom Zettergren, och man såg verkligen hur självförtroendet växte. Z gjorde även 2-0 i bara farten och det såg riktigt lovande ut =) När sen löven gjorde 2-1 i slutet på första kändes det helt plötsligt inte så säkert längre. Men ändå en helt godkänd första period av Boisen. 

I andra fortsatte Bois att kämpa och slita på isen och det gav utdelning, 2-1 blev till 4-1 genom Torstenssons och Daniel Johanssons mål. Daniel som för övrigt haft det tungt med poängproduktionen i år, hoppas det vänder nu! Vid det här läget kändes det som Bois bara skulle spela av matchen och tre poäng inkasserade. 

Sen i tredje hände det som inte får hända, Löven gör mål relativt snabbt i perioden och får tändvätska. När det står 4-2 får Johnsson världens friläge, hela hallen håller andan, men han sätter den i ribban, cirkus en centimeter för högt. Istället för 5-2 gör Löven 4-3 och nerverna börjar bli påtagliga både på isen och i publiken. Då gör Helmersson ett underbart snyggt mål genom en styrning från ett hårt pass/skott från Andersson, helt klart dagens vackraste mål. 5-3 och nu var det väl ändå klart!? Inte om man frågar Björklöven. 5-4 kommer 18.16 in i perioden och 5-5 efter 18.55. Då kändes det riktigt tungt. 

Hände inte så mycket på förlägningen och det blev straffar. Zettergren sätter 1-0 mellan benen, Löven missar sin och näste på tur är Johnsson, med ribbskottet färskt i minnet, sätter han den här!? Som kungen av Katrinhallen han är sätter han den 2 centimeter under ribban den här gången och visar vart skåpet ska stå! Löven missar sista och saken är klar !!! Två underbart sköna poäng till Mariestad mot självaste Björklöven, vem kunde tro detta för ett år sedan!? Många glömmer nog hur stort detta är. Björklöven har varit och nosat på att gå upp i Elitserien och nu slår Bois samma lag. 

Sammanfattningsvis var detta en kanoninstats av grabbarna, även om dom tappade bort en poäng. Men med detta spel och självförtroende i fortsättningen så ser det riktigt lovande ut !  

Zettergren om matchen

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1426432



Idag smäller det!

Efter några dagars väntan är det matchdax igen, inte en dag för sent ! Känner på mig att det är dags för en välbehövlig vinst mot Björklöven idag... Ska ju åka upp till Mariestad idag och kolla själv, så det är bäst att det blir seger idag, blir en tung resa hem annars. 

Bois har kunnat vila några dagar och dessutom har dom nya spelarna fått chansen att spela ihop sig med laget, det plus att Bois har hemmaplan talar för. 

Hoppas det kommer upp mot 2 000 pers idag och stöttar Bois, borde bli endel eftersom klassiska Björklöven står på andra sidan. Men många väntar väl till Leksand kommer också. Endel blir ju så bortskämda fort (kallas även medgångssupportrar).. jaja.. tur man inte är sån. 

Nu laddar vi inför ikväll ! ha de ! 

Västerås vände och vann

För er som tittade på TV4 Sport idag fick ni se en fartfylld och rolig batalj mellan Bofors och Västerås. Jag satt själv och hejade på Västerås eftersom jag vet att Bofors och Mariestad kommer tampas i nedre delen av tabellen denna säsongen. Var inte helt orättvist att Västerås vann till slut, tyckte att dom styrde spelet mestadels, även om Bofors gjorde det riktigt bra ett tag, men alla utvisningar tog kål på dom. 

Det är fortfarande stenhårt i botten av tabellen, Huddinge på 8 p, Bois på 10, Bofors på 11 och Borås och Nybro på 12. Dessa lag kommer med stor sannolikhet kämpa om bottenplatserna... men hoppas verkligen Bois överraskar positivt



Allsvenskan idag

Bois har haft spelledigt idag, men i övrigt har det varit full fart i hockeyallsvenskan. Jag tänkte sammanfatta dagens matcher och kommentera lite om dom. 

Björklöven - Tjoja/Ljungby 3-1 
Skott: 37-29

Inte helt oväntat, väldigt svårt att åka upp till Umeå och plocka poäng. Troja lyckades inte heller,  två av lövens mål kom i powerplay. 

Leksand - Bofors 3-0
Skott: 42-21

Helt väntat resultat här också, men Leksand utklassar inte motståndarna längre, antingen har Leksand lugnat sig eller så har alla andra lag blivit bättre. 

Almtuna - Nybro 3-0
Skott: 39-25

Almtuna fortsätter att överraska. Även om Nybro kanske inte är världens bästa bortalag deklart.

Växjö - Mora 2-4
Skott: 33-23

Viktig seger för Mora för att haka på i toppstriden. Växjö vann skotten övertygande men inte matchen. 

Malmö - Borås 5-4 str
Skott:39-26

Malmö är otroliga på att vinna med just 5-4 på straffar, tror det är tredje eller fjärde gången detta händer denna säsongen. Ena gången var ju Bois på andra sidan som många nog minns

Om man kollar hur det gick för Bois (10 p) största konkurrenter Nybro (12 p), Bofors (11 p) och Borås (12 p) så lyckades dom bara ta en poäng totalt tillsammans, alltid något positivt ur Boisögon sett. 


"experterna" ska få fel, var så säkra!

Det jobbiga med att det går så här illa i varje match är att nu får alla sk "experter" rätt. Att Bois hör hemma i botten på tabellen. Det är nu Bois måste visa vart skåpet ska stå, och då menar jag inte att dom ska vinna varje match, men på hemmaplan måste allt funka, och det snarast. 

Vi som är trogna Boisare vet ju att Boisen kan spela underbar hockey om dom bara får till det och självförtroendet är där. Känns som vi inte har samma flyt som förra säsongen, men är ju inte så konstigt heller. Är inga säkra poäng som mot Hammarö bla i år. 

Men det viktigaste av allt är att spelarna fortsätter att mala, även om det går så trögt som det gör nu, för till slut lönar det sig. Är dock lite rädd för att förlusterna sätter väldigt stora spår. Gäller att man inte funderar för mycket, för då blir det just dom individuella misstagen som avgör, precis det som hänt i det senaste matcherna. 

Mmm... Jag spekulerar idag, men vad ska man göra i dessa tider.... Och inte match förrän på Onsdag ... (rullar tummarna)

Två blytunga förluster till :(

Måste väl börja med att be om ursäkt att jag inte skrivit på länge... har varit i skolan i Värnamo i veckan, så hinner inte med detta så ofta då. Men nu blir det nog bättre ett tag framöver... 

Sen sist har Bois både förlorat mot Västerås hemma 2-4 och Växjö borta 2-5. Något som inte stärker självförtronendet hos spelarna ett dyft. Och inte hos oss fans heller =/ men jag ger mig fan inte så lätt, räcker med att Boisen vinner nästa extremt viktiga fight mot Löven så är vi med i matchen igen. Men på något sätt känns matchen mot Björklöven som en måstematch, förlust där så blir det 8:e raka förlusten. Och nu har Borås börjat ta poäng också. 

Om vi kollar lite in i spåkulan och ser var möjligheten finns att ta poäng. Gäller ju att vara realistisk och ta "rätt" poäng mot "rätt" motstånd om ni hajar ;) 

Ok, få se här

Löven (h) 3 poäng
Sundsvall (b) 1 poäng
Troja (h) 3 poäng
Huddinge (h) 3 poäng
Malmö (b) 0 poäng
Bofors (b) 1 poäng
AIK (h) 1 poäng
Mora (b) 0 poäng
Nybro (b) 2 poäng
Almtuna (h) 3 poäng

Så om det går som jag tycker att det ska gå,  (har tippat lite optimistiskt på några, men inte helt orealistiskt tycker jag inte) så tar Bois 17 på de kommande 10 matcherna. Tycker ni det verkar realistiskt ? Jag hoppas iallafall det blir så, för då ligger vi bra till igen. 



0-2 i PP

Västerås gör 2-0 i powerplay, något som inte är ovanligt, Västerås hade nämligen grymma 32.79 % i Powerplay denna säsong, bäst i allsvenskan. Så INGA mer utvisningar nu Bois ! 

Jag varnade för Olausson

Redan efter 1.07 gör Västerås 1-0 genom Niklas Olausson som jag varnade för inför matchen. Jobbig start för Bois... Nästa mål är extremt viktigt! 

en timme till nedsläpp

Bara en timme kvar till nedsläpp mellan Bois och Västerås. Motståndarna idag ligger på 8:e plats i tabellen med 16 poäng, så om Bois bärgar alla tre poängen ligger dom endast tre poäng efter en av seriefavoriterna som jag ändå tycker Västerås är.
Några spelare att se upp med ikväll är Pär Arlbrandt (18 poäng), Niklas Olausson (14 poäng) Stefan Hellkvist (12 poäng) samt den mångmeriterade Patrik Juhlin med många NHL-matcher på kontot. 

Så detta kommer inte bli någon lätt fight som ni förstår. Men kan inte bli sämre än förra gången det var hammamatch, 0-6 mot Oskarshamn, inget man ska komma ihåg, men inte lätt att glömma heller =/

Själv ska jag följa matchen på webben idag, så det blir lite kommentarer under matchens gång. 

BOIS BOIS!! 

Bois måste börja ta fler trepoängare på hemmais!

Visst, Bois har varit bra hemma, men nu måste också trepoängarna trilla in oftare, här är en hemmatabell, hur bra lagen är på hemmais helt enkelt. Bois ligger näst sist efter Björklöven i GJORDA MÅL på hemmaplan, endast 10 mål på 5 matcher, och då är 5 av dom målen i en enda match (Malmö Redhawks). Om vi förlorar på Onsdag ligger vi ganska snabbt sist i denna tabell. Och Bois ska ju vara kända för att vara bra hemma!? Dax att lira rock´n´roll-hockey som jag vet att Boisen kan! 


11Bofors IK521217 : 1680010
12Mariestad BoIS HC521210 : 1570001
13IF Björklöven52038 : 1060000
14IK Oskarshamn520315 : 2060000
15Borås HC611419 : 2650010
16Huddinge IK511316 : 2040001

Ny back till Bois =)

Ryktet som spred sig i slutet på förra veckan stämde. En ny back var på ingång. Han heter Johan Pettersson och spelar i Luleå HF, samma som med Persson är detta ocskå ett lån. 

Johan har spelat 12 matcher i Luleås J20-lag i år och gjort sex mål och åtta assist, han är 178 cm lång och väger 82 kg (!), känns lite lätt för allsvenskan. 

218Pettersson, JohanRD1268142

Jag hoppas Johan är ett bättre tillskott än norrmannen Bovim, men är inte lätt att komma från juniorhockey och få allt att fungera i allsvenskan. Finns ju inte många matcher att spela in sig på nu heller. Gäller att leverara direkt så att säga. Men jag tror, och hoppas Johan kommer stärka truppen ett snäpp. 

Har inte blivit lika mycket bloggande det senaste, mest pga av studierna. Men ska lägga in lite statistik inför matchen mot Västerås imorgon, matchen är ju inte förrän på Onsdag ;) 

Ha de bäst alla! 

2-3 förlust efter straffar

Tung förlust efter ledning med 2-0 för boisen på söndagen. Istället för att avgöra med ett 3-0-mål kom BHC in i matchen o kunde sen avgöra på straffar. 

Detta känns riktigt tungt, kändes som Bois borde vunnit denna viktiga match, nu ligger bois ännu mer nerdraget i bottenskiktet även om det blev en pinne ikväll. Men en poäng i allsvenskan är inte mycket att hänga i julgranen. Nu gäller det att överraska och vinna nästa hemmafight mot Västerås. En uppgift som är riktigt lurig. 

Efter en fin inledning på säsongen har Bois bara tagit två poäng på dom fem senaste matcherna. Måste bli bättre utdelning i fortsättningen för att inte vi ska ligga på farlig mark hela säsongen. 

Matchfakta: Borås HC - Mariestad 3-2 str
Målskyttar Bois: Fredrik Johnsson och Ronny Johansson

0-1 direkt

Johnsson gör mål efter 35 sek .. FAN va skönt.. nu fortsätter vi så här så går detta vägen ! 

Tuff match väntar

Är uppe i ottan idag och bloggar. Måste plugga endel och dumt att sova bort tid när man ändå gått upp. Nu till matchen ikväll, jag funderade igår på hur vi ska vända denna jobbiga och tunga trend. Och mitt svar är att låta BHC föra spelet. Och på så vis föra in dom i nån falsk säkerhet, och eftersom Boråsarna inte har världens bästa självförtroende just nu så tror jag inte dom kommer att lyckas med alla passningar och så. Ofta lag med dåligt självförtroende som gör "lätta" misstag. Och DÅ, det är då Johnsson, Ronny, Ekan och Zettergren kommer in i bilden. Då ska gubbarna göra jobbet och kontra in målen =) Det är min plan.. hehe. Nu låter jag som Wikegård, in o käka puck som han skulle sagt =) 

Okej, men då har väl jag gjort mitt jobb, hoppas bara Appelgren läser detta då =) 

Har kollat upp läget på bhc:s hemsida och snappat upp det mest läsvärda. Dom påstår att Bois "alltid har den där lilla medstudsen" det vi har ett gemensamt ord för: Skicklighet. Och så står det också att "Borås bara kan gå åt ett håll i tabellen" Var det Einstein som kom på det? 

Skadeläget i BHC är följande: Mattias Remstam, Niklas Lasu och Mikael Hultqvist är borta från spel. Lenny Dower och Jimmy Lund är förmodligen med mot Bois. 

Tyvärr kan jag inte se matchen live, men hoppas ni som åker ner hejar åt mig också. Ni kommer vara grymt viktiga där nere. 

BOIS BOIS!! 



BHC imorgon!!

Imorgon blir det att äta taggtråd till frukost, för imorgon är det nämligen matchen med stort M. Match mot Borås HC. Denna matchen ska bara vinnas av bois, annars vet jag inte vad. 

Tänker inte ens kolla upp några stat till denna matchen, behövs inte och har ingen betydelse. 

Vad ska vi göra för att vända denna tunga trenden då!? Jag vet inte just nu faktiskt.... Hinner inte skriva mer just nu heller så... 

Ska till Landvetter nu... fortsätter detta senare ikväll. Ha de bra tills dess! 

Skitmatch, sponsrad av Metsä Tissue tillråga på allt

Vad ska man säga? Var längesen jag var så besviken på boisen, men på ett sätt är det ju inte överraskande att det kommer nån gång. Efter två hårda matcher mot Malmö och Leksand var Bois väldigt kraftlösa igår mot ett äckligt disciplinerat Oskarshamn som var så där retfullt säkra i avsluten. 

Kändes redan efter 2-0 att matchen skulle bli sådär tråkig och jobbig i Boisögon sett. Men jag gav inte upp hoppet helt förrän det stod 5-0 på tavlan faktiskt. Bois är ju ganska bra på att vända matcher tänkte jag, men igår var jag tydligen för optimistisk. 

Tyckte att efter första perioden så kunde det inte bli så mycket sämre, men ack så fel jag hade =/ Andra perioden var en katastrof och Oskarshamn kunde relativt lätt spring ifrån till klara 6-0. Tredje var en transportsträcka till 50/50-dragningen av speakern i princip, och när man inte hade nåt där att hämta där heller så var ödet ett faktum, en tung 12 mils lång resa hem till Jönköping i höstmörkret. Vem var bäst då? Nån var väl bra? Jaa.. den enda jag kommer på är faktiskt Tobbe Käll som fick vakta buren i tredje, han kunde ju inte varit så mycket bättre =). Okej, Wallin var bra oxå. Men annars var detta en skitmatch, och matchens bästa spelare fick dessutom skithuspapper som pris, säger ju allt!! 

Tack o hej... Nu spöar vi Borås !  

Appelgren om matchen: http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1406737

Martin Wallin om matchen: http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1406738

2,40 gånger pengarna på boisseger!

Oddset på Boisseger ikväll ligger på fina 2,40, något som är helt klart spelvärt. Oddset på Boforsseger mot osäkra Malmö ligger på 3,50 och 1,85 på ett hungrigt Mora på hemmaplan som föll snöpligt mot just Oskarshamn senast. Dessa tre tillsammans blir 15,54 i odds. Inte alltför oväntade resultat ändå. Eller vad säger ni? 

Mitt Långentips för ikväll: 

Bois - Oroliga Oskarshamn    1       2,40
Bofors - Mesiga Malmö            1       3,50
Mora - Veliga Västerås             1       1,85

Lätta pengar =) 

Statistiken talar för Bois


Måleffektivitet i procent 

12Mariestad BoIS HC   7,84
13IK Oskarshamn   7,66

Fair Play (totalt antal utv. minuter per match)

4IK Oskarshamn            14,88
14Mariestad BoIS HC     20,67


Powerplay %

12Mariestad BoIS HC     15,56 
14IK Oskarshamn          10,53 

Boxplay %

8Mariestad BoIS HC    81,36 
12IK Oskarshamn       77,14 


Alla siffror före lagnamnet är placeringen i serien. Man kan ju sammanfatta detta med att Bois är lite bättre på allt utom att vara snälla, där Oskarshamn är överlägsna. Så väldigt viktigt att Bois inte tar några onödiga utvisningar ikväll. 

hemmamatch ikväll =)

Har bestämt mig för att jag drar till Mariestad ikväll istället för Borås på Söndag, måste ju vara utvilad till tentan. Är jäkligt skoj att åka till Mariestad o kolla hockey oxå, hellre Mariestad än Borås ju =) Så kommer det bli en riktigt bra match ikväll oxå. På Söndag kommer Bois vara så överlägsna så det inte kommer bli spännande :P 

Men man kanske ska tippa matchen ikväll.. Tror att Bois vinner med 5-3, dom kommer hålla i taktpinnen hela matchen men Oskarshamn kommer aldrig ge sig. Men det viktigaste idag är tre poäng, allt annat är ovesäntligt. Så får vi se två lovande juniorer på isen, Persson vs Tedenby, vem vinner den kampen? 

Tedenby till Katrinhallen

Imorgon står Oskarshamn för motståndet och det nya lånet från HV71, supertalangen Mattias Tedenby (18 år) finns i motståndarlagets laguppställning. Det har skrivits mycket i tidningar, naturligtvis här i Jönköping, men även i Aftonbladet och andra tidningar om HV:s nya superlöfte som även hoppat in i ett antal elitseriematcher och gjort det riktigt bra. Han är även draftad av New Jersey Devils, vald i förstarundan, som 24:e namn totalt. Så kanske är det en blivande NHL-stjärna vi får se på isen imorgon. 

Appelgren sammanfattar matchen

SR:s intervju med Appelgren efter Leksandsmatchen 

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1403030

Bovim kommenterar flytten... spelar Bois defensivt!?

http://www.frisktigers.no/Downloads/Video/bovim151008.wmv

Bovim ut, Persson in

Precis som jag väntat mig den senaste tiden så lämnar Bovim truppen för vidare äventyr. Märktes ganska snabbt att han inte platsade i truppen. Men istället för att få en ny back så kommer nu en forward från Leksand, Markus Persson, som ska spela med Bois fram till jul om inte Leksand behöver honom pga av skador etc. Leksand får alltså ta hem honom när dom vill. 
Persson har gjort 8 poäng på 11 matcher i Leksands J20-lag denna säsongen och är förmodligen redan spelklar till mogondagens drabbning mot Oskarshamn.

                                                  

bara att ta nya tag, viktigare matcher väntar

Så var leksandsmatchen till ända, 10-1 blev slutresultatet. Inget oväntat resultat, Leksand är grymma i år. Även om Malmömatchen i Bois ögon inte är lika mycket värd nu när Huddinge lyckades ta med sig alla tre poängen från Malmö! Och hur f*n gick det till då? Visst, Huddinge har tydligen varit bra i vissa matcher. Men på bortais mot Malmö ska inte Huddinge kunna hota. Kan sätta något på att Bobo ligger pyrt till nu. Skulle inte förvåna om det står en ny tränare i Malmös bås redan i nästa match. 

Så till Bois igen, nu väntar viktigare matcher. Glöm, ladda för nästa match är allt som gäller nu. Oskarshamn hemma på fredag kan bli en riktig tuff drabbning, men om publiken hjälper gubbarna kommer det gå vägen. 

Tabellen ja, Bois ligger på 13:e plats, med Bofors och Huddinge flåsande bakom sig. Borås är väl förankrat i botten, inget mig emot =) Och på söndag har vi BHC på bortais, funderar starkt på att dra dit, om det inte vore så att jag hade en tenta på måndag. Yeye, we´ll see. 

Ha de 

inga nya boismål

3-0 i andra perioden och totalt 7-1, fortsatt tungt för boisen. Skotten i andra perioden 14-6. Får hoppas det inte blir tvåsiffrigt iallafall. 

Huddinge leder fortfarande över Malmö, vore bra för Bois om Malmö kunde ta tag i spelet och vända på siffrorna. Annars närmar sig Huddinge Bois med tre poäng. Så heja malmö! 

4-1 efter första

tung start fört boisen, men Ronny "rockstar" fick måla iallafall =) alltid nåt. Men känns som det inte är nån idé att lägga mer krut på denna matchen nu. Är nästintill omöjligt att vända detta. Det viktigaste är ju att dom spelar av matchen på ett bra sätt och har kul på isen. 

Skotten i första: 13-6

övriga matcher: Malmö - Huddinge 0-1
                             Almtuna - Bofors 2-0 
                             Västerås - Björklöven 1-1 
                             Borås - Mora 2-2 
                             Växjö - Troja 0-0  

Största skrällen är väl att Huddinge leder, men Malmö verkar ju inte vara ett sk "topplag", även om dom borde vara det. Almtuna är oväntat starka i år, har redan ett grepp på Bofors. 

SR direktsänder på webben!

Missa inte direktsändningen av samtliga allsvenska hockeymatcher idag med start nu kl 19.00 

www.sr.se/radiosporten är adressen



bara två timmar kvar!

Nu är det nära! Bara två timmar kvar, hoppas verkligen alla i laget sovit bra och alla är i topptrim, det lär behövas mer än någonsin idag =) minst sagt! 

Leksand förstärks dessutom med två stjärnspelare till idag, Kevin Doell och Ric Jackman. 

Skadeläget i lagen:
Leksand: inga skador, samma lag som senast
Bois: inga kända skador i laget, samma lag som mot Malmö

Snart nedsläpp och Rock´n´rollhockey i Ejendals Arena 

Leksand imorgon..

Leksand vs Mariestad Bois .. vem trodde det för några år sedan? Det som händer imorgon i Ejendals Arena är riktigt stort ! Kanske inte för Leksand, som tycker det är som vilken dag på jobbet som helst. Men för Bois kan det inte bli så mycket större än så här. 

Är riktigt avis på er som ska upp och heja på gubbarna. Men får la sitta här vid datorn och följa händelserna. =) Drömmen vore ju om Bois chockstartade och tog ledningen =) 

Men som sagt, nån gång måste ju även Leksand få stryk =) Vitryssland lyckades ju slå Sverige, varför skulle inte Bois kunna slå Leksand?! =) 

Den som lever får se.. Ha de gött ! 

Åkerström - Viktig kugge mot LIF


Åkerström måste storspela på onsdag om Boisen ska ha en liten chans, men han brukar vara bra på att höja sig till stormatcher så, why not. 

Åkerströms statistik så här långt

1Åkerström, PärMbois8     8 486293 293,5826490,101  

29 insläppta mål på 293 skott, och en nolla så här långt. 

Över 90 % i räddningsprocent är helt klart godkänt, men jag tror han kan gå upp mot 93 % innan serien är färdigspelad. 

rolig läsning =D

Endel har säkert läst det redan, men för er som har missat det och för er som vill läsa det igen. Här kommer Borås HC´s hemsidas tips vart Bois hamnar i serien, och varför. Detta tippades dock innan serien började, som ett litet försvar =) 

16. Mariestad (Erik: 15 Lars: 16 Jonas: 16)
"Erik: I år får vi åtminstone spela om titeln ”Bäst i Västergötland”. Det är väl det enda roliga med att Mariestad tagit sig upp i näst högsta serien. Det krävs nog ett smärre mirakel, värre än det som skedde i fjol, för att laget ska hänga kvar. Fast om Fredrik Johnsson/Ronny Johansson får spela 80% av tiden, som de brukar, så kanske…
Lars: Denna plats känns som gjuten för Boisen. Firma Johansson/Johnsson blir inte direkt yngre. Åkerström ansågs för svag för att vakta målet i Borås och han lär få det tufft om han skall freda buren.
Jonas: Mariestad är ett allsvenskt lag återigen. Men denna gång blir sejouren endast en säsong. Man har inte förstärkt sitt lag med tongivande spelare, utan förlitar sig på sin gamla rävar som Ronny Johansson och Fredrik Jonsson. Om Fredrik Jonsson lyckas stå på skridskorna och inte filma till sig utvisningar i parti och minut så finns en liten, liten skrällchans."

Kommentarer!? =) 

källa: borashc.se

rock'n'roll hockey

Gokväll alla hockeyälskare ! 

Såg ni på hockeykväll idag? 
Wikegård pratade i slutet om att det är för lite tacklingar i elithockeyn, för lite rock´n´roll hockey. Tycker han borde varit i Katrinhallen i fredags när hans gamla Malmö fick en uppvisning i rock´n´roll hockey. Säger inte att det är det bästa sättet att spela hockey på alltid, men det är förbannat kul att titta på! Härligt att Bois tacklar mer nu i allsvenskan också, och spelet vid sargen är klasser bättre. Något som MÅSTE funka när man spelar i allsvenskan.
Tror inte många allsvenska lag vågar forechecka på ett så pass starkt lag som Malmö. Men det syntes verkligen i fredags att Bois aldrig tvekade att flytta fram positionerna. Och att det gav resultat känns så skönt för framtiden. 

Publiken ja! När ska vi komma över den magiska 2000-gränsen då? Dröjer väl inte allt för länge. Men det var ett grymt drag med dryga 1900 pers också =) 

Har ändrat mig lite inför Leksandsmatchen förresten... varför skulle inte Bois kunna skrämma LIF eg? Nån gång måste dom ju förlora. Tycker det vore perfekt tillfälle på Onsdag. =) 

Hörs o störs ! 



oj vad rätt jag hade ;P

Rätt på båda tipsen idag, men la tyvärr inget bet på lången. Är ofta så när man tippar utan att satsa pengar, att man får rätt alltså. Men fick iallafall elva rätt på Stryktipset och fem rätt på V75 i helgen, var år sen jag spelade på trav. Utdelningen då? 27 riksdaler =) 

Edblom gjorde för övrigt två assist i segermatchen (3-2), riktigt starkt av Troja att klara av stockholmarna, även om AIK vann skotten med 38-19

Gonatt 

Thomas Mitell

När jag ändå är i farten att kolla upp gamla Boisare kan jag ju gå kolla upp en till. Thomas Mitell som gick till våra kära kvalmotsåndare Örebro Vipers. Han verkar oxå kommit igång ordentligt. =)

75Mitell, ThomasÖrHKRD7381169:4

Sjunde plats i division 1 E som back. Inte fy skam det =) Väldigt mycket bättre nyförvärv än finnarna Örebro "toppade" laget med förra säsongen. Kommer inte ens ihåg namnen!? 

allsvenskan idag

Nästan full omgång idag, men utan Bois på isen är det ju inte samma spänning. Skönt att boisen får lite spelledigt inför kommande svåra matcher. Känns som Bois har fått ett riktigt bra spelschema, än så länge iaf =) 

Är några spännande matcher idag iaf... Ska Borås kunna ta poäng på ett Sundsvall som alltid lyckas vinna med uddamålet i jämna matcher? Tror (och hoppas) på Sundsvallseger. Har aldrig gillat BHC =) Särskilt inte när dom klagar på världens bästa Johnsson. Han står faktiskt på skridskorna oftast ;) 

Jag tror att Troja kan skaka AIK på hemmaplan idag faktiskt, med Edblom i form kan det nog bli hyfsat jämnt. Edblom har ju börjat serien riktigt starkt, finns nog en risk att Troja blir av med honom rätt snabbt om han lyckas med samma poängsnitt framöver. 

823Edblom, PärTrojaCE78311148:5
 
8:a i serien med elva poäng, saknar vi Edblom? Jo, lite då =)

lite stats...

tänkte bara lägga in lite statistik efter 8 omgångar

Boxplaystat

1A I K IF723559:1994,290
2Mora IK823163:5093,550
3IF Malmö Redhawks734074:5892,501
4IF Björklöven733357:1390,910
5Mariestad BoIS HC895085:5882,002
6Leksands IF773566:3980,001

förklaring: (1 ) spelade matcher, (2) mål emot sig i Boxplay,(3) antal numerära underlägen, (4) tid i numerärt inderläge , (5)  boxplay % och sista (6) är antal mål gjorda framåt i numerärt underläge. 

Ganska roligt att se att Bois ligger med topplagen i Boxplay-statistiken, och att dom har varit överlägset längst tid i boxplay. Riktigt starkt! 


källa: swehockey.se

Mariestad Bois - Malmö Redhawks 5-6 str.

Så var det dags för första STOR-laget i Katrinhallen. Och vem trodde att Bois skulle ha en chans egentligen. Även om jag är väldigt optimistisk när det gäller Bois så trodde jag inte på poäng denna dagen. Men så fel jag hade. Glömde ju helt av att vi har världens bästa Ronny och världens bästa Johnsson =) 

Vad var det bästa i matchen då? Det som sitter kvar i mitt huvud är Johnssons mål som Malmömålvakten inte reagerade på förrän det var för sent, som vanligt när Johnsson är i farten alltså. Men matchens lirare måste ändå varit Zettergren, han var som en jobbig hund som flåsade Malmöspelarna i nacken även fast dom bara skulle ner i egna sarghörnet och hämta pucken - i powerplay (!) Det säger väl det mesta hur jobbig han var. =) Känns som AIK gjort ett klantigt val att "släppa" Z inför denna säsongen, men jag klagar inte =) 

Att sen Bois vann skotten med 12-2 i andra perioden så känns det ju ännu bittrare att Bois bara fick en pinne från fighten, för boisen var faktiskt snäppet bättre denna kväll. Ok, en poäng var väl Redhawks värda, men inte mer! 

Jaja... Nu tar vi nya tag inför Leksand i Ejendals Arena. Känns som det mest kommer bli en lärorik match, för om Bois klarar av att skaka LIF i deras näste så är det en stor skräll. Men det blir inte tvåsiffrigt iaf, mitt tips är 6-2. Ronny och Torstensson målar. 

Tack o hej sålänge! 

Välkommen!

hej och välkommen till min nya blogg som ska till största del handla om Mariestad Bois matcher, inför matcher och lite statistik. Men vet aldrig vad jag hittar på. Det är väl det som är grejen med en blogg =)  



RSS 2.0