Säker ledning blev till straffläggning och två poäng

Efter mycket om och men vann Bois mot Björklöven, men 4-1 inför tredje blev till 5-5 och en oviss förlägning. 

Vi tar det från början. Bois startade väldigt ängsligt, man la ut till icing och passade lite hur som helst, ingen fart i spelet över huvud taget. Det syntes verkligen att Bois inte hade självförtroende. Men så kom 1-0 genom Zettergren, och man såg verkligen hur självförtroendet växte. Z gjorde även 2-0 i bara farten och det såg riktigt lovande ut =) När sen löven gjorde 2-1 i slutet på första kändes det helt plötsligt inte så säkert längre. Men ändå en helt godkänd första period av Boisen. 

I andra fortsatte Bois att kämpa och slita på isen och det gav utdelning, 2-1 blev till 4-1 genom Torstenssons och Daniel Johanssons mål. Daniel som för övrigt haft det tungt med poängproduktionen i år, hoppas det vänder nu! Vid det här läget kändes det som Bois bara skulle spela av matchen och tre poäng inkasserade. 

Sen i tredje hände det som inte får hända, Löven gör mål relativt snabbt i perioden och får tändvätska. När det står 4-2 får Johnsson världens friläge, hela hallen håller andan, men han sätter den i ribban, cirkus en centimeter för högt. Istället för 5-2 gör Löven 4-3 och nerverna börjar bli påtagliga både på isen och i publiken. Då gör Helmersson ett underbart snyggt mål genom en styrning från ett hårt pass/skott från Andersson, helt klart dagens vackraste mål. 5-3 och nu var det väl ändå klart!? Inte om man frågar Björklöven. 5-4 kommer 18.16 in i perioden och 5-5 efter 18.55. Då kändes det riktigt tungt. 

Hände inte så mycket på förlägningen och det blev straffar. Zettergren sätter 1-0 mellan benen, Löven missar sin och näste på tur är Johnsson, med ribbskottet färskt i minnet, sätter han den här!? Som kungen av Katrinhallen han är sätter han den 2 centimeter under ribban den här gången och visar vart skåpet ska stå! Löven missar sista och saken är klar !!! Två underbart sköna poäng till Mariestad mot självaste Björklöven, vem kunde tro detta för ett år sedan!? Många glömmer nog hur stort detta är. Björklöven har varit och nosat på att gå upp i Elitserien och nu slår Bois samma lag. 

Sammanfattningsvis var detta en kanoninstats av grabbarna, även om dom tappade bort en poäng. Men med detta spel och självförtroende i fortsättningen så ser det riktigt lovande ut !  

Zettergren om matchen

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1426432



Kommentarer
Postat av: KHbois

Tack för referatet, själv missade jag matchen så jag vill läsa allt och lite till om matchen. Du skriver ju bra, inte funderat på om du är sugen på att skriva på officiella hemsidan?

2008-10-30 @ 20:10:29
Postat av: Rikard

Varsegod! Var så lite så ;) Och tack igen! =) Angående det där om hemsidan, skulle kanske kunna göra ett inhopp någon gång, som gästkrönikör, vore lite kul. Men kan ju höras mer om det isåfall.



MVH Rikard

2008-11-03 @ 22:50:50
URL: http://mbois.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0