dagen efter dramat i umeå

det är dagen efter Bois match mot Björklöven... Kändes väldigt surt att inte boisen fick med sig alla poängen när dom ändå lyckades med konststycket att hämta upp 0-3 till 3-3 uppe i Umeå. Men sättet boisen gjorde det på kommer vara det viktigaste inför fortsättningen. Bättre omstart på serien finns inte! Om vi jämför med Huddinges match så verkar det som att Bois har grymt mycket bättre form än stockholmarna. Visst, Växjö är bra på hemmaplan, men att få stryk med 0-8 och inte få in en enda puck är inget annat än uselt! Men känns som att Huddinge är något av ett PÅ/AV-lag. Om dom kommer i tidigt underläge i matchen så slutar dom kämpa och det rinner iväg. Här är några av Huddinges matcher som är exempel på det

Sundsvall - Huddinge 6-3
Västerås - Huddinge 7-2
Mora - Huddinge 9-1
Almtuna - Huddinge 7-3
Leksand - Huddinge 9-2
Växjö - Huddinge 8-0 

Detta är alltså sex matcher på bortais som Huddinge släppt in sex mål eller mer och förlorat stort. Huddinge är däremot mycket bättre på hemmais där dom är mycket svårslagna. Huddinge har faktiskt fem raka hemmavinster just nu, ska det bli en sjätte tro?  

Huddinge - Bofors 5-1 
Huddinge - Nybro 3-0
Huddinge - Malmö 4-2
Huddinge - Oskarshamn 4-2
Huddinge - Västerås 3-2 str
Huddinge - Björklöven ???? 

Om vi då kollar lite på Bois facit, bois som ligger fem poäng efter Huddinge i tabellen just nu. Jämför vi stora förluster så har bois dessa:

AIK - Bois 5-0
Almtuna - Bois 6-2
Leksand - Bois 10-1
Bois - Oskarshamn 0-6
Nybro - Bois 6-1
Oskarshamn - Bois 5-0  

Om man jämför detta så ser vi tydligt att Huddinge släpper in betydligt fler mål oftare än Bois. Bois har endast släppt in fler än sex mål i en match, mot Leksand borta, och det var i början på säsongen! 

Till sist, hur är det då med Bois hemmaform? 

Fem senaste

Bois - AIK 1-4
Bois - Almtuna 3-4
Bois - Leksand 2-4
Bois - Borås 2-0
Bois - Växjö 0-4

Som alla ser så har Bois bara tagit tre poäng på deras senaste fem hemmamatcher. Vi jämför det med Huddinges hela 14 poäng (!) på lika många hemmamatcher. Det är just detta som är skillnaden i dagsläget. Bois MÅSTE börja vinna mer på hemmaplan! Och Huddinge får inte hålla i sin svit på hemmaplan. Det är väl det som är lösningen på fortsatt spel i allsvenskan just nu... väl där över strecket så tar vi en titt på eventuella kvalmotståndare ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0