Yes!

Saken e klar, både Huddinge (0-5 mot Mora) och Nybro (1-4 mot Västerås) förlorar idag på hemmaplan och går miste om extremt viktiga poäng i kampen om allsvenskt kontrakt. Att båda förlorar på hemmaplan är riktigt bra för Bois, för det är just deras hemmastyrka som gör att dom ligger där dom gör. Både Nybro och Huddinge är så pass dåliga bortaplan. Här är lite bortastatistik på lagen i botten inklusive Bois.

13. Huddinge             36-80     8 poäng
14. Mariestad Bois    29-69     7 poäng
16. Nybro                    19-56     3 poäng

Visst, inget av lagen har någon kanonstatistik på bortaplan, men känns som Bois bara blir bättre och bättre på bortaplan och att det är något man växer in i. Huddinge och Nybro borde ju vara vana och veta hur man ska bete sig på bortais i allsvenskan vid det här laget. Och att ta poäng på Björklöven borta som Bois gjorde senast visar ju bara hur bra dom kan vara! Ett annat bra exempel är Bois match mot Västerås borta där dom var grymt nära att snuva topplaget på poäng (matchen slutade 2-1 till VIK). 

Så sammanfattningsvis tycker jag Bois är värda att vara högre upp i tabellen än vissa andra lag, ingen nämnd, ingen glömd. Men gäller ju att vinna matcherna oxå... Vilket Bois kommer göra nu på det nya året, var så säkra ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0